2.4.2021 11:45

Μεταναστευτικό: Φοβού τους Επιτρόπους και «Δώρα» φέροντας

Σε πολλά προηγούμενα σημειώματα έχει αναφερθεί ότι: το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ έχει ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ αρκετά χρόνια πριν από την Κυβέρνηση της γειτονικής χώρας με σκοπό από τη μία να «ταλαιπωρεί» τις ένοπλες δυνάμεις μας κι από την άλλη να διαβρώνει και να αποσταθεροποιεί τις τοπικές κοινωνίες και τις Υπηρεσίες τους.

Για όλα αυτά προηγήθηκε: η Κοινή Δήλωση - Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας της 18-3-2016 που έγινε για εμάς -υποτίθεται- αλλά χωρίς εμάς…

Σήμερα, 5 χρόνια μετά, τα πράγματα στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να αλλάζουν, ωστόσο στις Βρυξέλλες -το κέντρο λήψης αποφάσεων- εξακολουθούν να βαδίζουν προς την ίδια κατεύθυνση με τις ευλογίες -δυστυχώς- της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργού και Βουλευτού Χίου κ. Παναγιώτη Μηταράκη.

Με λίγα λόγια: επιχειρείται με την ανοχή - συνενοχή Επιτρόπων - Υπουργού - Πολιτικών Φίλων και παρατρεχάμενων η καθιέρωση της εργαλειοποίησης του προβλήματος τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και από την Ελληνική Κυβέρνηση δια του Υπουργού Μετανάστευσης.

Αντί να βάλουν όρους στην ωφελούμενη γειτονική χώρα, να υποβάλλεται και να εξετάζεται εκεί το Άσυλο και όσοι το δικαιούνται μετά από συμφωνία με τη χώρα επιλογής τους να κατευθύνονται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ σ’ αυτήν και όποιοι επιλέξουν την παράνομη είσοδο να επιστρέφουν με Ευρωπαϊκή συνοδεία ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στη γειτονική χώρα, θα συμβαίνει το εντελώς αντίθετο, εφόσον δεν ορίζεται πρόστιμο τουλάχιστον 20.000€ στη γειτονική Κυβέρνηση για κάθε ένα που στην πραγματικότητα μας αποστέλλει.

Όσες χώρες είδαν από παλαιά και πρόσφατα τη γειτονική χώρα ως ευκαιρία επενδύσεων και συναλλαγών πώλησης οπλικών συστημάτων, σήμερα λόγω λανθασμένης πρόβλεψης, αναγκάζονται (;;) να πηγαίνουν με τα νερά της για να μη χάσουν λόγω εθνικοποίησης τις επενδύσεις ή τις συναλλαγές τους.

Αυτά αφορούν κατά κύριο λόγο την Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία και Ιταλία.

Εργαλειοποίηση του προβλήματος, ωστόσο: προσπαθούν να κάνουν όσοι διαμόρφωσαν το επαίσχυντο νέο Σύμφωνο Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας που αρχικά θα γκριζάρει και τελικά θα κοκκινήσει τα νησιά, τον Έβρο και την πατρίδα συνολικά -ίσως- πλην Κρήτης (;;) με τις ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ εργαλειοποιημένων πληθυσμών που θα εξελιχθούν σε υπερπληθυσμούς και θα λειτουργήσουν ως πέμπτη φάλαγγα την κατάλληλη στιγμή.

Εξυπακούεται ότι: θα προηγηθεί η άδεια για την ανέγερση χώρων λατρείας, καθοδήγησης και συσπείρωσης για λόγους ανθρωπίνων δικαιωμάτων -δήθεν- αυτών που έχει καταπατήσει βάναυσα και διαχρονικά από χρόνια πριν η γειτονική Κυβέρνηση.

Έτσι: οι Επίτροποι και οι περί αυτών αμείβονται αδρά μη εξαιρουμένου του Βουλευτή - Υπουργού, ο οποίος έχει δώσει από τη μία «δουλειά» συνοριοφυλάκων και λοιπών ειδικοτήτων σε συμπολίτες μας κι από την άλλη έχει επιτύχει τον εκμηδενισμό του Τουρισμού και των άλλων δραστηριοτήτων μας.

Όσο για τις εργασίες εκατομμυρίων που ανατίθενται απευθείας σε παρατρεχάμενες Τεχνικές Εταιρείες που συνδέονται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ με το ΜΑΞΙΜΟΥ δεν προχωρώ επί του παρόντος σε λεπτομέρειες.

Γι’ αυτό προτρέπω όλους και όλες να αγωνισθούμε με όλη μας τη δύναμη και δυναμική να μην γίνει ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ στο ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, αλλά να ρίξουμε το βάρος μας στον καθορισμό τιμωρίας (penalty) στη γειτονική Κυβέρνηση και την Εξέταση του Ασύλου στη γειτονική χώρα.

Υ.Γ. Κατά την από κοινού συνέντευξη της κ. Γιόχανσον και του κ. Μηταράκη στο Υπουργείο Μετανάστευσης μετά την κοινή τους επίσκεψη σε Σάμο και Λέσβο, ο κ. Μηταράκης κατ’ ουσία παρακάλεσε για την επίδειξη Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης που θα μειώσει τις επιπτώσεις αλλά δε θα μηδενίσει τις κατευθυνόμενες – εργαλειοποιημένες ροές.
Δηλαδή, μη χάσουμε την «πελατεία» μας και τα εξ’ αυτής οφέλη, διορισμούς, επιχορηγήσεις, νταλαβέρια με τεχνικές εταιρείες φιλικά προσκείμενες στο Μαξίμου κλπ.
Μπράβο κύριε Υπουργέ, άξιος ο μισθός σας, του Πρωθυπουργού και των μελών της Κυβέρνησης μας (αν είναι δική μας).

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ