26.2.2021 12:13

Μεταναστευτικό: Ώρες ευθύνης ή ανευθυνότητας;

Αποπεράτωση του «δρόμου» Αναβάτου - 18ο ΧΛΜ Χίου - Βολισσού

Διαχρονικά: προεκλογικά, αναπτύσσεται πολιτική, κομματική ή προσωπική υπερθέρμανση, όσων εκτίθενται στην ψήφο μας, για να προωθήσουν τα προβλήματα του τόπου.

Σημαντική υπερκινητικότητα, ποιος είναι με ποιον και άλλα, που θα πείσουν ή πιέσουν το εκλογικό σώμα, να τους προτιμήσει…

Όλα αυτά σιγά - σιγά καταλαγιάζουν, μετά τις εκλογές του Μαΐου της Αυτοδιοίκησης και της Βουλής.

Στην Αυτοδιοίκηση -σωστά- οι εκλεγέντες αναλαμβάνουν καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου, δηλ. σε τρεις και κάτι μήνες προκειμένου να ενημερωθούν -ΟΛΟΙ- για τα τρέχοντα και μελλοντικά προβλήματα Δήμου και Περιφέρειας.

Ερχόμαστε στο γνωστό -πια- θέμα, το Μεταναστευτικό που έχει εξελιχθεί σε τοπικό - αιγαιακό - εθνικό και ευρωπαϊκό ΚΑΚΟΗΘΗ ΚΑΡΚΙΝΟ λόγω της ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ του από την γειτονική Κυβέρνηση και της ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ που επιδεικνύει (;) η ΔΙΚΗ μας Κυβέρνηση…

Αν εξαιρέσει κανείς πολύ λίγους από τους 42 που ψήφισαν για τις Μπαμπακιές, ελάχιστοι έχουν κινηθεί από το 18ο ΧΛΜ της Χίου - Βολισσού μέχρι τον Ανάβατο, κατά συνέπεια οι απόψεις τους όσον αφορά τις Μπαμπακιές ή τον Ανδρόλακκο είναι επιεικώς ελλιπείς.

Η στήλη προσπάθησε -χωρίς να τα καταφέρει- να ενεργοποιήσει τα αισθήματα Εθνικής Ευθύνης που πρέπει να διακατέχουν ΟΛΟΥΣ τους αιρετούς μας ως ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΙΓΑΙΩΤΕΣ και ΧΙΩΤΕΣ για να παραμερίσουν ό,τι τους χωρίζει και να συμπορευθούν για το καλό του τόπου, αναβάλλοντας οποιαδήποτε απόφαση, προωθώντας την αναλυτική πρόταση που κατατέθηκε από συμπολίτη (την στήλη) που έχει αφιερώσει εκατοντάδες ώρες και χιλιόμετρα στο θέμα επί (5) πέντε χρόνια με ζέστη, κρύο, κλπ. αφιλοκερδώς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ένα ΒΑΤΕΡΛΩ Δημοτικής Αρχής και ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, για το οποίο επιχαίρει η γειτονική Κυβέρνηση που παρακολουθεί τα πάντα…

Οι δε Καμποχωρούσοι που υποφέρουν παραμένουν εργαλειοποιημένοι ζητωκραυγάζοντας ωστόσο, υπέρ του Υπουργού και της Δημοτικής Αρχής που απώλεσε την πλειοψηφία.

Προτείνεται: μια σύντομη συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με μάσκες (!!) και συμμετέχοντες τους κ.κ. Δήμαρχο, Πρόεδρο Δ.Σ., Κ. Τριαντάφυλλο, Ε. Βουρνού, Ι. Καραβασίλη, Μ. Σκούφαλο, Ε. Φρεζούλη και Μ. Στάθη, για να προωθήσουν ως Δήμος, την πρόταση κλεισίματος της ανθρωποκάνουλας από απέναντι με παρέμβαση ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Ε.Ε.-ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Διαφορετικά: μετά την απομάκρυνση (υπογραφή) εκ του ταμείου (!!) (μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας), ουδέν λάθος αναγνωρίζεται (!!) και τζάμπα τα μπουγαδιάσματα για Τουριστική και άλλη Ανάπτυξη.

Τα προηγούμενα: αφορούν όλους τους νησιωτικούς και μη Δήμους και τον Δήμο Έβρου, όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους και ιδιαίτερα αυτούς που εκτελούν χρέη Αντιπεριφερειαρχών και πρώτιστα τον κ. Κώστα Μουτζούρη, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου που επισκέφθηκε τελευταία το ΜΑΞΙΜΟΥ.

Αλήθεια: τι συζήτησαν για το Μεταναστευτικό με τον Πρωθυπουργό;;

Υ.Γ. Πριν (2) δύο εβδομάδες επιχείρησα και επέτυχα να φθάσω από το 18ο ΧΛΜ στον Ανάβατο, με κίνδυνο να μείνω στη «μέση του πουθενά» (κατά τον κ. Δήμαρχο) ο ίδιος, ο σκύλος μου που ευτυχώς δε ζαλίζεται από τα ντάκα - ντούκα και το περίπου τριακονταετίας αυτοκίνητό μου.

Θα μου πείτε τι σχέση έχουν αυτά με το Μεταναστευτικό.

Μπορεί να μην έχουν σχέση μ’ αυτό, αλλά: από τη μία έχουν σχέση με την ρέουσα επικαιρότητα, δηλαδή την διακοπή ρεύματος σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά της Αττικής, λόγω πτώσης δέντρων στις γραμμές μεγάλης και μέσης τάσης του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ κι από την άλλη: ο (καρό)δρομος έχει αρχίσει να γίνεται ΔΑΣΟΣ, μάρτυς μου η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ….

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε φωτιάς από σπινθήρα των ηλεκτροφόρων καλωδίων ή αυτανάφλεξη λόγω υψηλών θερμοκρασιών ή από άλλη αιτία θα καεί ένας από τους λίγους εναπομείναντες πνεύμονες του νησιού, δηλαδή το δάσος Αναβάτου, Αυγωνύμων, Σιδηρούντας κλπ.

Λόγω της κατάστασης του δρόμου δεν θα υπάρχει δυνατότητα να δράσουν γρήγορα τα οχήματα της Πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων.

Γι΄αυτό: υποβάλλεται και με την παρούσα, αίτημα στην Π.Υ., στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, στην Περιφέρεια και στον Δήμο, ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ για να συνδεθούν επιπλέον τα χωριά της Κεντρικής Χίου: Καρυές, Αυγώνυμα, Ανάβατος, Σιδηρούντα κλπ. με τα χωριά της ΑΜΑΝΗΣ κλπ. με δρόμο -όχι καρόδρομο-.

Γιώργη Φιστέ: συνυπογράφεις την αίτηση σε Πυροσβεστική, Δήμο και Περιφέρεια, μαζί με τον Σταύρο Κατσάφαρο των Καρυών και τον Κώστα Δροσινό των Αυγωνύμων και το Δίκτυο των Κοινοτήτων;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ