23.4.2021 10:57

Μεταναστευτικό: δημιουργίας μειονοτήτων… πολιτιστικής και οικονομικής υποβάθμισης

Στο διπλωματικό «τένις» της προηγούμενης εβδομάδας στην Άγκυρα, που διεξήχθη παρουσία των καμερών μεταξύ των κ.κ. Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τέθηκαν πολλά απ’ αυτά τα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες.

Σε γενικές γραμμές: δεν τα πήγαμε άσχημα (όπως αναφέρουν τα αθηναϊκά κανάλια, που κατά βάση είναι λίγο ως πολύ φιλοκυβερνητικά).

Ωστόσο: αν αναλύσωμε δύο από αυτά τα θέματα των μειονοτήτων και το μεταναστευτικό, δεν τα πήγαμε καλά, μια και η τουρκική πλευρά έθεσε ως αναμένετο, θέμα μειονότητας στην Κομοτηνή.

Θα έπρεπε: ο κ. Δένδιας να είναι περισσότερο προετοιμασμένος και να αντιτάξει με στοιχεία πόσο αριθμούσε η Μουσουλμανική Μειονότητα το 1923 και πόσο σήμερα, πόσο αριθμούσε η ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης το 1923 και πόσο σήμερα και πόσο αριθμούσαν οι Έλληνες της Ίμβρου και Τενέδου το 1923 και πόσο σήμερα (μετά από την μεταφορά των κατάδικων εκεί, σε ανοικτές φυλακές, με τους εκφοβισμούς των Ελλήνων, οι περισσότεροι από τους οποίους αναγκάσθηκαν λόγω και του κλεισίματος των σχολείων να εκπατρισθούν).

Τελική συνέπεια: ο προχωρημένος εκτουρκισμός των νησιών (Ίμβρου και Τενέδου).

Στο Μεταναστευτικό: ο εκ Κέρκυρας ορμώμενος Υπουργός μας, πιάστηκε αδιάβαστος και ήταν ενημερωμένος μόνο για όσα συνέβησαν στον Νομό Έβρου όπου το χερσαίο μέτωπο άντεξε τις μεθοδευμένες πιέσεις Μεταναστών και Τουρκικών Σωμάτων Ασφαλείας και Στρατού.

Στα νησιά όμως: η κατάσταση (ιδιαίτερα τους πρώτους 6 μήνες της Κυβέρνησης) υπερφορτώθηκε πολύ περισσότερο από πριν, που σημαίνει ότι η μεν γειτονική Κυβέρνηση συνέχισε και εξακολουθεί να εργαλειοποιεί το θέμα, η δε δική μας να προφασίζεται ότι πρέπει (η γειτονική Κυβέρνηση) να τηρεί τα υπεσχημένα για τα οποία πιέζει να πληρώνεται αδρά, δηλαδή περισσότερο από πριν, κάτι που αποδέχεται και ο κ. Μηταράκης.

Στην πράξη: βλέπομε επιχειρήσεις μπασίματος λέμβων με συνοδεία τουρκικών πολεμικών (έστω και μέχρι στιγμής ανεπιτυχείς κατά το πλείστον) αλλά και δηλώσεις Τούρκων Υπουργών (Εσωτερικών) ότι εμείς -δήθεν- καίμε με βενζίνη μετανάστες.

Ωστόσο: τόσο η συμφωνία που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο 2020 ο κ. Μηταράκης για Δομή 5.000+ ατόμων στη Μυτιλήνη με την Ε.Ε., όσο και η πίεση (ψυχολογική προς το παρόν) που ασκείται σε εμάς από τον ίδιο για Δομή στον Θόλο, για 3.000 συν….ατόμων δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους.

Αν συμβεί: θα υποθηκευθεί το μέλλον ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του νησιού.

Οι κλειστές -ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ- Δομές, δηλαδή οι ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν την όρεξη των απέναντι για το γέμισμα και το υπεργέμισμά τους.

Μόνη λύση: η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ που καμία Κυβέρνηση και κανένας στρατός κατοχής (Μισθωμένα Μ.Α.Τ.) μπορεί να καταβάλλει και επιβάλλει.

Τα χρήματα που προβλέπεται να δαπανηθούν με ανορθόδοξες μεθόδους ίσως να είναι πολλά.

Οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το λαϊκό φρόνημα όταν είναι συμπαγές και αποφασισμένο να αγωνισθεί για τον τόπο μας.

Όσο για τον κ. Μηταράκη, μια έντιμη λύση είναι: να αποχωρισθεί το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου  και να αγωνισθεί για τον τόπο που τον ετίμησε ως Βουλευτή του, αντιδρώντας στην υπογραφή της νέας συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας που αρχικά γκριζάρει και τελικά θα κοκκινήσει (ΕΠΟΙΚΗΣΕΙ) τα νησιά μας.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ