10.1.2022 11:03

Μεταναστευτική υπερδομή ή πολυανάπτυξη;

Σε λίγους μήνες: συμπληρώνονται 200 χρόνια από την σφαγή 55.000 ΑΜΑΧΩΝ ΧΙΩΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ, ΓΙΑΤΙ: ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ - ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥΣ…

Σήμερα: Το Υπουργείο Μετανάστευσης ΧΙΩΤΩΝ(;;;) απειλεί να εκπορθήσει την τοπική κοινωνία που ανέδειξε τον Υπουργό σε Βουλευτή Χίου, διαμηνύοντας ότι: ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ, γνωρίζοντας ότι κανείς Χιώτης δε θα επιτρέψει να γίνει…

Με την ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που έχει επιτευχθεί ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥ, γι’ αυτό: πάμε για άλλες πολιτείες, πολύ πιο συμφέρουσες και ενδιαφέρουσες για τον τόπο.

Στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στις 2/1/2022 - BUSINESS STORIES- σελίδες 22 και 23, με τίτλο: “Το μεγάλο CAMPUS της Ναυτιλίας” γράφτηκε, ότι: η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών που προεδρεύει -από χρόνια- ο συμπολίτης Βρονταδούσης Θεόδωρος Βενιάμης - γνωστός από πολύ παλιά στη στήλη (σε μένα) - συζητεί με το ΥΕΝ για τη δημιουργία Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού - πολύ μεγάλων δυνατοτήτων (φιλοξενίας 3000-5000 σπουδαστριών-σπουδαστών στα πρότυπα αντίστοιχων σχολών εξωτερικού) σε έκταση 50 στρεμμάτων ιδιόκτητου χώρου, που θα παραχωρήσει -πιθανά- η Ε.Ε. Εφοπλιστών στον Δήμο Μεσσήνης.

Προβλέπει 12.000 τ.μ. κτιρίων, πισίνα, γήπεδα, πάρκινγκ, με εκτιμώμενο κόστος 12.000.000 ευρώ.

Ενδιαφέρον έδειξε και ο ΒΟΛΟΣ…

Κατά καιρούς: στελέχη της Ναυτιλίας έχουν εκμυστηρευθεί στον συντάκτη του άρθρου, δημοσιογράφο ΜΗΤΣΑΜ, ότι: η ναυτική εκπαίδευση έχει ανάγκη από τέτοιες εγκαταστάσεις και δημιουργία σχολής-πρότυπο κλπ. κλπ..

Όλα τα προηγούμενα: τα πρώτα (η παγχιακή συσπείρωση ενάντια στη δημιουργία υπερδομής στο Θόλος για αμεσομελλοντική δημιουργία κόκκινων Μουσουλμανικών περιοχών) και τα δεύτερα (η σκέψη για δημιουργία σύγχρονων Ναυτικών Σχολών Πλοιάρχων και Μηχανικών στη Μεσσήνη ή στο Βόλο) δεν πρέπει να αφυπνίσουν τον Υπουργό, τη Δημοτική Αρχή (που διαθέτει πάνω από 3.000 στρέμματα στην περιοχή του Θόλους(!!!)), τους εφοπλιστές με τα πολλά και τα λιγότερα καράβια (μεταξύ των οποίων και ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος και ο γιος του Νίκος που έχουν δημιουργήσει ήδη μονάδα φιλοξενίας και επισκευής κότερων (ΦΩΤΟ) στο Θόλος), τον πρόεδρο της Ε.Ε.Ε. κ. Θοδωρή Βενιάμη, τους λοιπούς Καρδαμυλίτες, Αιγνουσιώτες και Βρονταδούσους Εφοπλιστές, ολόκληρη την Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, τον Βρονταδούση Μητροπολίτη Χίου-Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκο, όλους τους φορείς και πολίτες της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών και το ΠΑΝ.ΑΙ. που διαθέτει και Τμήμα Ναυτιλίας, για να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΟ ΘΟΛΟΣ ΤΗ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ (ΩΣ ΑΝΤΕΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ) ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ;

ΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ: ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ: Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΓΧΙΑΚΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΤΙΚΗΣ.

ΑΥΤΟ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ: ΜΟΝΟ Η ΧΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ 10% ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.

Και αυτό, είναι: η απάντησή μας στους πολεμοχαρείς ανιστόρητους εκ των γειτόνων, που κραδαίνουν απειλητικά, πολιτικές χατζάρες και κουμπούρες σε εποχή πλήρους οικονομικής και πολιτικής τους ανυποληψίας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ