25.5.2017 18:22

Χιώτες ξεσηκωθείτε! Χάνουμε το νησί μας! Να παραιτηθεί εδώ και τώρα ο Δήμαρχος Χίου.

Η κατάσταση που δημιουργείται στο νησί μας είναι απελπιστική!
Με πόνο ψυχής και έντονη ανησυχία χαράσσω τις γραμμές αυτές, φτωχές εκφράσεις, φτωχά λόγια και ψελλίσματα προ του επερχομένου κακού.
Hannibal ante portas! έλεγαν οι πρόγονοί μας κάθε φορά που ένα μεγάλο κακό απειλούσε να ταράξει τη ζωή τους. Και αυτή τη στιγμή η Χίος, για μία ακόμη φορά, έρχεται αντιμέτωπη με το κακό. Μόνο που αυτή τη φορά ο κίνδυνος της άλωσης ξεπηδά μέσα από τα σπλάχνα της.
Οι δήμιοί της αυτή τη φορά είναι εκ των έσω. Άνθρωποι που λογίζονται ως Έλληνες ενώ εκτελούν πιστά τις εντολές που λαμβάνουν απέξω.
Η Χίος, το νησί που εξαφάνισαν από το χάρτη οι Τούρκοι το 1822 με την σφαγή τους, κινδυνεύει να εξαφανισθεί αυτή τη φορά από δόλια χέρια, που το παίζουν κορώνα ή γράμματα στα ζάρια της διεθνούς διπλωματίας.
Φωνή απελπισίας η δική μου σήμερα, έρχεται να προστεθεί στις δικές σας φωνές και να σας παρακαλέσει -αλλά και να σας προκαλέσει- να ξεσηκωθείτε και να πάρετε  την υπόθεση στα χέρια σας και να πετάξετε στη θάλασσα αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τη Χίο σε Σούδα της Μεσογείου!
Χιώτες, μην τους αφήσετε να πραγματοποιήσουν τα ανίερα σχέδιά τους! Από σας εξαρτάται η ταφόπετρα που θέλουν να θέσουν στο νησί για να το απαξιώσουν,  να γίνει η αγχόνη που θα τους κρεμάσει!
Άκουσα τη συνέντευξη που έδωσε  ο υπουργός κ. Τόσκας, ο οποίος εξήγησε με σαρδόνιο ύφος τα όσα πρόκειται να συμβούν  και πραγματικά έφριξα. Τί υποκρισία! Τί μούφα! Τί ψέματα! Όλα στο βωμό του στόχου, αφού ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!

Επιστρατεύουν στο σχεδιασμό τους το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ολύμπων, το οποίο, ενώ παραδέχονται ότι είναι απαραίτητο για την άμυνα της Χίου, από την άλλη το παραδίδουν στα χέρια αυτών που σε ενδεχόμενο ρήξης με την Τουρκία θα πάνε με τους ομόθρησκούς τους!
Αποκαλύπτουν κυριολεκτικά στους άσπονδους γείτονές μας όλη την αμυντική θωράκιση του νησιού σε μία εποχή που ο Τούρκος Σουλτάνος αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες και απαιτεί την πλήρη αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου!
Ο δήμαρχος Χίου Μαν. Βουρνούς, στερούμενος προφανώς της παιδείας εκείνης που θα τον ενέπνεε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αλλά  και των εθνικών ανακλαστικών που θα τον αναδείκνυαν άξιο συνεχιστή μιας λαμπρής παράδοσης ευπατρίδων δημάρχων, προέβη σε πράξεις που οδηγούν τη ζωή της Χίου και των κατοίκων της σε εξαθλίωση.
Δίχως  να σεβαστεί την ιστορία του δημαρχιακού θώκου που κάθεται, αλλά και του τιμίου ονόματος που φέρει, προχώρησε σε μία αισχρή συμφωνία με αυτούς που κατευθύνουν τις τύχες του λαού μας και παρέδωσε -χωρίς να έχει αυτό  το δικαίωμα- τη Χίο στα χέρια αυτών που θέλουν να τις φορτώσουν όλα τα προβλήματα και τις δεισιδαιμονίες που προέκυψαν από την αναθεματισμένη μετανάστευση που έκρουσε τη θύρα της πατρίδας  μας!
Γνωρίζουμε περισσότερο από τον καθένα το τί σημαίνει να είσαι ξεριζωμένος και διωκόμενος πρόσφυγας και να μην  έχεις στον ήλιο μοίρα. Απάνθρωποι, όμως, δεν είμαστε, ούτε αρρωστημένοι ρατσιστές. Και το αποδείξαμε με τη στάση μας μέχρι τώρα!
Αλλά η κατάσταση που δημιουργείται  πλέον και η οποία αποτελεί  την αιχμή του δόρατος όλων εκείνων που προηγήθηκαν, πρέπει να πάρει ένα τέλος. Και αυτό το τέλος μπορεί να το δώσει μόνο  ο κυρίαρχος λαός με τη στάση του.
Και επειδή οι αρχές  αδιαφορούν και σιωπούν, καλόν είναι να δημιουργηθεί εδώ και τώρα μια «επιτροπή αγώνα» με υπερκομματικά κριτήρια  και να αποφασίσει και να ανακοινώσει  τις επόμενες ενέργειες. Και να συμμετέχουν σε αυτό όλοι οι διατελέσαντες αιρετοί βουλευτές, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, Επιμελητήριο και όλοι οι άλλοι επιστημονικοί και  παραγωγικοί φορείς του νησιού (ιατροί, δικηγόροι, ξενοδόχοι, εστιάτορες κ.λπ.). Η υπόθεση μας αφορά όλους. Και να ληφθούν αποφάσεις με μόνο στόχο την αφύπνιση κάθε Χιώτη!
- Να κηρυχθεί η Χίος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
-Να τεθεί θέμα αξιοπιστίας του δημάρχου! Αν μπορεί μετά από αυτή τη συμφωνία που προέβη εν κρυπτώ με τον κ. Τόσκα στην Αθήνα, να συνεχίσει να είναι δήμαρχος.
- Να διοργανωθεί την επόμενη εβδομάδα παγχιακό συλλαλητήριο για να ενημερωθεί ο χιώτικος λαός για τον επαπειλούμενο κίνδυνο. Οι κύριοι ομιλητές να είναι ένας ή δύο το πολύ αλλά να ανακοινωθεί ποιοί στηρίζουν και ενισχύουν την πρωτοβουλία αυτή. Και μία προσωπική γνώμη: επικεφαλή στην υπερκομματική αυτή  πρωτοβουλία να θέσετε τον Μητροπολίτη Χίου Μάρκο. Αν δεν δεχθεί να τον θέσετε στην κρίση του λαού.
Ας πάρουμε παράδειγμα από την Κώ και το λαό της. Με τη στάση τους έκαναν και την Κυβέρνηση να κάνει πίσω αλλά έκοψαν και το κύμα της μετανάστευσης. Εμείς γιατί κιοτέψαμε;
Γιατί φοβηθήκαμε να δώσουμε το δυναμικό παρών μας και να σταματήσουμε αυτό τον ύπουλο σχεδιασμό που επιχειρούν για το νησί μας;
Αν δεν κάνουμε κάτι εδώ και τώρα, θα μας κρίνουν «οι νεκροί και οι αγέννητοι».

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ