13.3.2013 14:28

Χιακά παρελειπόμενα

Πύλη της Ανατολής η ΧΙΟΣ. Έμοιαζε σαν όνειρο. Έμεινε όνειρο. Το προτείναμε, το υποστηρίξαμε. Μηδέν Τώρα οι γείτονες ψάχνουν αλλού. Ας προσέχαμε. Χιλιάδες θέσεις εργασίας, χιλιάδες «κοντεινερ» από Ανατολή σε Δύση…Το χάσαμε

Μνήμη Κεκοιμημένων Μητροπολιτών Χίου, από Δωροθέου…μέχρι  τον μακαριστό Διονύσιο Δ’ Μπαϊρακτάρη. Σεμνή πρωτοβουλία της Μητρόπολης Χίου. Ελάχιστοι οι παρευρισκόμενοι πολίτες αλλά και οι …επίσημοι… μετρημένοι στα δάχτυλα. Λυπηρό. Ενώ αν είχε … «κατσικοπίλαφο»; Λαοθάλασσα.

Ποιοι είναι οι «επίορκοι… της Χίου»; 3 δημοτικοί υπάλληλοι και ένας Νομαρχιακός στη δημοσιευμένη ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ,  Κυριακάτικης εφημερίδας. Ποιοι είναι; Κανείς δεν ξέρει! Απεργία… το μόνο σίγουρο. Ακούς εκεί να μιλούν για… επιόρκους… στο νησί των… ανέμων…κατα το Νίκου Γιαλούρη, τον αείμνηστο…

Είναι ο μεγάλος εμπρηστής; Αρνείτε τα πάντα ο…κατηγορούμενε εκ Καρυών νέος συμπολίτης. Λογικό. ΒΑΡΕΙΑ Η ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ. Αλλά οι συμπολίτες …εφ’ ενός θέλουν το όνομα …αφ’ ετέρου ζητούν τις αποζημιώσεις που μάλλον δεν έρχονται από Ευρώπας εάν χαρακτηρισθεί εμπρησμός εκ προθέσεως, άρα καθόλου φυσική καταστροφή, ξεχάστε τις… αποζημιώσεις, υποστηρίζει ο βλάκας  της παρέας. Εκεί το όνομα και τις…αποζημιώσεις. Ύψιστε!!

Βιβλιοθήκη Κοραή; Το Χιώτικο μεγαλείο…Ποιος σκέφθηκε  ποτέ να αναπλάσει το μεγαλείο των οδών Φιλ. Αργνεντη και Κοραή στο κέντρο της πόλης μας; Σκεφθείτε… Μητρόπολη, Πανεπιστήμιο, Βιβλιοθήκη, Ιστορικό Γυμνάσιο… Ποιος Δήμος στο κέντρο  θα είχε 4 ιστορικά μνημεία και δεν θα τα αξιοποιούσε; Στη Χίο; Γιατί; Ανάπλαση λοιπόν ΑΜΕΣΩΣ με σεβασμό στην …ΙΣΤΟΡΙΑ… Μπράβο στον Χρήστο Μπελλέ και το  εφορευτικό συμβούλιο της βιβλιοθήκης Κοραή Χίου (2η στην Ελλάδα, 250χιλ. τόμοι!!! για την  απόκτηση τρων χειρόγραφων ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΚΟΑΡΗ (1748-1833) εκείνος ο γέρος ο καμπούρης που κοσμεί την περιοχή…και για την ανάληψη πρωτοβουλίας  συγγραφής  της ΧΙΑΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ανά τους αιώνες. ΕΞΟΧΟ!!!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ