15.10.2014 11:24

Ετοιμασίες για εκλογές

Όλοι  γνωρίζουμε  ότι εάν δεν σχηματιστεί  πλειοψηφία 180 βουλευτών  για εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας, σε λίγους μήνες η χώρα οδηγείται, βάση Συντάγματος, σε πρόωρες εκλογές.
Και στη Χίο τα επιτελεία τουλάχιστον  των τριών κομμάτων που θα διεκδικήσουν τις δύο βουλευτικές έδρες της Χίου ετοιμάζονται.
Ν.Δ.: Σίγουροι  θεωρούνται η σημερινή βουλευτής κ. Μαρία Σταυρινούδη, ο υφ/γος  ανάπτυξης, βουλευτής  Α’ Αθηνών  κ. Παναγιώτης  (Νότης) Μηταράκης και ακούγονται έντονα τα ονόματα των τέως δημάρχων ιατρών Γ. Μαλαφή, Π. Βρουλή, Β. Ατσάλη, Γ. Γιασεμή.
Επίσης  οι απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί Σταύρος Μιχαηλίδης, Υπον/χος Λιμενικός και  Ελευθ. Παπαϊωάνου υποστρ/γος στρατού. Φυσικά θα υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι .
ΠΑΣΟΚ:  Εκτός του σημερινού  βουλευτή Κώστα Τριαντάφυλλου, που τελευταία παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα, ακούγονται οι πρώην  αυτοδιοικητικοί Πολ. Λαμπρινούδης και Κ. Γαννιάρης, και οι γιατροί Ν. Τσιλίμης και Π. Στεφάνου. Φυσικά και άλλοι ενδιαφερόμενοι θα προταθούν. Πάντα η διατήρηση έδρας είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.
ΣΥΡΙΖΑ: Εδώ είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Από το 1958 έχει να κερδίσει έδρα στη Χίο η Αριστερά. Τα ονόματα που ακούγονται είναι τα περισσότερα παλαιά. Μ. Κριμιζής, Μ. Στάθης, Τ. Τύμπας. Νέα ονόματα Αγλ. Κυρίτση και Φρ. Σέργης. Αναμένεται και εδώ το όνομα  έκπληξη.
Για να δούμε τι θα δούμε. Τα άλλα κόμματα ηρεμούν. Ελπίζουμε  πριν πάμε σε νέες εκλογές να έχουν λυθεί οριστικά μερικά από τα πολλά προβλήματα της σημερινής δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ