19.6.2019 14:20

Η ΟΧΣΑ, η καταστροφή της Χίου και η αχαριστία μας!

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019: Μια ημερομηνία που θα τη θυμάμαι όσο μου μένει να ζήσω!...

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, υπεράνθρωπες θα έγραφα, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής, κ. Αργύρη Κοκ­κινάκη και των συνεργατών του(;) μαζευτήκαμε γύρω στα 80-90 άτομα, συμπεριλαμβανομένων της χορωδίας (11 ατόμων), των χορευτών (23 ατόμων) και περίπου 20 πολιτευτές και «επίσημοι», για να τιμήσουμε τη μνήμη των σφαγιασθέντων το 1822 προγόνων μας!... Ο δημοτικός χώρος της Καλλιθέας «ΚΑΛΥΨΩ» ωραιότατος, η οργάνωση πολύ καλή και το κέρασμα (από το Δήμο;) αρκετό! Φαίνεται όμως ότι η εποχή και η ημέρα (Κυριακή μεσημέρι) έκανε τους πατριώτες μας να προτιμήσουν τη θάλασσα και να «ξεχάσουν» τους σφαγιασθέντες προγόνους μας!

Η Χιακή Ένωση Ελευσίνας, με τον Πρόεδρό της κ. Κώστα Μαλαχιά, πρωταγωνίστησε στην «επένδυση» της εκδήλωσης με μουσική και παρα­δοσιακούς χορούς, ο δε φίλος ιστορικός κ. Μιχάλης Βαρλάς ανεφέρθη με σωστή διάλεξη (όχι μακροσκελή) στο χρονικό της σφαγής! Βέβαια εδώ θα προσέθετα εγώ ότι, ο αείμνηστος Ζωρζής Δρομοκαΐτης αποτελεί «προϊόν»(!) της σφαγής, αφού πωλήθηκε σε ηλικία 10 περίπου ετών, αφού οι Τούρκοι απηγχόνησαν τους προύχοντες γονείς του, στα σκλαβοπάζαρα της Κων­σταντινούπολης, όπου τον αγόρασε ο θείος του Μιχ. Αγέλαστος που τον ανέθρεψε σαν παιδί του (δεν είχε παιδιά). Ο Δρομοκαΐτης δε, με την ευστροφία του, έγινε αυτό που έγινε και βοήθησε αργότερα την Ελλάδα μας με το γνωστό Κληροδότημα[1]!...

Η εκδήλωση – για μένα προσωπικά – ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας! Είδα ανθρώπους που είχα χρόνια να τους ειδώ, έμαθα νέα ευχάριστα και δυσάρεστα, και κατάλαβα πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που οργανώσαμε την Ομοσπονδία μαζί με τους Γιώργη και Γρηγόρη Μπαχά, τον Δημήτρη Μαγγανά, τον Ισίδωρο τον Παντελάρο κ.α. που καλόν είναι να ανάβομε ένα κεράκι στη μνήμη τους!

Τέλος θα συνεβούλευα το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να βοηθάει περισσό­τερο τον Πρόεδρο, τον φίλο μου κ. Αργύρη Κοκκινάκη, ο δε Πρόεδρος να φροντίζει περισσότερο τον εαυτό του διότι τον είδα πολύ κουρασμένο!...

Τελειώνω με αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι: «Ουκ εν τω πολλώ το ευ»!...

Πάντα με ΑΓΑΠΗ,

θέλοντας να βοηθήσω

και όχι να κριτικάρω,

Αναστ. Ι. Τριπολίτης

Ιατρός «Ψυχών και Σωμάτων»

(όπως με αποκαλούν κάποιοι),

και πρ. Πρόεδρος της ΟΧΣΑ

 


[1]   Τη βιογραφία του Ζωρζή Δρομοκαΐτη τη διαθέτομε ΔΩΡΕΑΝ με τον όρο, όποιος ενδιαφέρεται να την πάρει, να μας επισκεφθεί στο «Δρομοκαΐτειο» (Ιερά Οδός 343) για να την προμηθευτεί.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ