11.4.2014 10:28

Βρονταδούσοι όλου του κόσμου ενωθείτε!

Προετοιμάζοντας το αυτοκίνητό μου για το ταξίδι μου προς τη Χίο, λόγω Πάσχα, βρήκα και πέταξα πολλά διαφημιστικά έντυπα. Κράτησα μόνο ό,τι έχει σχέση με τη Χίο!... Ένα από αυτά διαστάσεων 19,5x13,5 εκ. με χαρτί πολυτελείας και πανχρωματικό, με τρίγλωσση ενημέρωση (Ελληνικά, Αγγλικά και Τουρκικά) με εντυπωσίασε και σας το περιγράφω.
Όπως γράφω πιο πάνω, από τη μία είχε την τρίγλωσση ενημέρωση και τοπογραφικό της πόλεως Χίου (Χώρας) και του λιμανιού. Από την άλλη (προσέξτε παρακαλώ) είχε ένα πανέμορφο χάρτη με αριθμούς από το 1 έως το 10 απλωμένους σε όλη την έκταση του χάρτη, που αντιστοιχούσαν σε 10 εικόνες τις οποίες και περιγράφω (επαναλαμβάνω: προσέξτε παρακαλώ). Εικ. 1: Ναγός, Εικ. 2: Νέα Μονή, Εικ. 3: Κάμπος, Εικ. 4: Εμπορειός-Μαύρα Βόλια, Εικ. 5: Πυργί, Εικ. 6: Σπήλαιο Ολύμπου, Εικ. 7: Μεστά, Εικ. 8: Ψαρά, Εικ. 9: Αγία Μαρκέλλα, Εικ. 10: Βολισσός .
Αν προσέξατε καλά, φαντάζομαι ότι θα παρατηρήσατε ότι δεν υπάρχει πουθενά Όμηρος, δεν υπάρχει πουθενά Δασκαλόπετρα (ή Ναός της Κυβέλης, αν προτιμάτε), δεν υπάρχει πουθενά Βρύση Πασά, Λιμανάκι, Μυρτιδιώτισσα, Παντουκιός, Λαγκάδα κλπ. κλπ. από όλη δε τη Βόρεια Χίο μόνο ο… Ναγός γέμισε το μάτι στους συντάκτες (ή τις συντάκτριες) του… «πονήματος». Αλλά είπαμε: μια ζωή προβάλουμε τη Νότια Χίο, ηθελημένα ή άθελα. Δεν εννοώ ότι επειδή οι «Άρχοντές» μας είναι Νοτιοχωρούσοι προβάλουν τα χωριά τους, διότι και οι Βρονταδούσοι κ.κ. Κ. Μούνδρος και Ν. Νύκτας – αλφαβητικά… για να μην παρεξηγηθώ – τι κάνουν; Οι κύριοι λοιπόν αυτοί (ομολογώ ότι είναι απόλυτα επιτυχημένοι στα καθήκοντα που τους ανέθεσε ο κ. Λαμπρινούδης) έχουν ξεχάσει τον τόπο που γεννήθηκαν, τον τόπο που είδαν το πρώτο φως, όταν άνοιξαν τα μάτια τους! Και βέβαια διερωτώμαι: πάλι καλάθια γεμάτα «ΘΑ» θα λάβω στην ονομαστική μου εορτή; (Γιορτάζω το Πάσχα). Γιατί η αποθήκη μου (η μνήμη μου) είναι γεμάτη «ΘΑ», δεν χωράει άλλα. Και να σκεφθεί κανείς ότι οι μελέτες για τη Δασκαλόπετρα και την ευρύτερη περιοχή, είναι έτοιμες από το… 2005(!!!). Έχω αντίγραφα για τους δυσπιστούντες!
Εύχομαι Καλό Πάσχα σε όλους μας και στις ρουκέτες να κερδίσει ο… καλύτερος: Σας χαιρετώ με το χέρι σφιγμένο σε γροθιά, διότι αν το ανοίξω, θα είναι ο κλασικός Ελληνικός χαιρετισμός (= μούντζα) για όσους μας εμπαίζουν.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ