23.7.2013 18:24

Βορειόχωρα…τα μοναδικά

Μια ευγενική πρόσκληση του Εφ. Συμβουλίου της Βιβλιοθήκες  ΚΟΡΑΗΣ Χίου, μας έφερε πρόσφατα στα Βορειόχωρα τα μοναδικά. ΑΓΙΟΝ ΓΑΛΑΣ ο τελικός προορισμός. Προηγήθηκε προσκύνημα στη μονή Μουνδών και πέρασμα από  Ποταμιά, Χάλανδρα, Αφροδίσια, Κουρούνια, Νενητούρια. Έρημα σχεδόν  τα πάντα. Σχεδόν ερημιά και ήταν Ιούλιος.

Δρόμος επιεικώς απαράδεκτος. Μικρός επαρχιακός με άπειρα χόρτα, τσουκνίδες, όλα σε έξαρση. 1- 1,5 μέτρο ο ήδη στενός δρόμος. Το λεωφορείο κυριολεκτικά  αγκομαχούσε. ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ άγνωστη λέξη. Στα Κουρούνια μέσα στο χωριό μετά από μεγάλη προσπάθεια κλείστηκε ένα παραθυρόφυλλο για να περάσουμε. ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ γαρ!!! Τα αυτοκίνητα έξω στους  μικρούς δρομίσκους. Ιδιοκτησία αδελφών. Ποιος  νοιάζεται; Το τοπίο εξαίρετο.

Η κορυφή του Πελλιναίου, η Αμανή.. Τα κρασάδικα, οι ελιές και ότι άλλο έμεινε από την  παλαιά βορειοχωρορούσικη γη. ΑΓΙΟ ΓΑΛΑΣ. Η Παναγιά και το σπήλαιο. Φύση και πίστη. Ο Νίκος Γεωργούλης ο φίλος συνάδελφος , εξαίρετος ξεναγός.

Τα  πλατάνια μας γοήτευσαν. Το νερό τρεχούμενο, έκανε πολλούς να λούστουν για μια στάλα δροσιάς. Να ρωτήσω γιατί πάει χαμένο τόσο πολύ καιρό εύγευστο νερό. Φύση γαρ.  Ο Νίκος Γεωργούλης μας προσέφερε ένα αξέχαστο γεύμα με τα λοιπα χρειαζούμενα.

Ο Χρήστος  Μπελλες και οι υπόλοιποι του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης έκαναν το καλύτερο για να την καλύτερη διαμονή. Ο Κωστας Σταμούλης  μοναδικός ξεναγός της δύσκολης πορείας. Και ο οδηγός μας εντυπωσίασε. Χειροκροτήθηκε θερμά στα στενά δρομάκια . ΒΟΡΕΙΟΧΩΡΑ , τα μοναδικά. Αν τα αγαπήσεις θα δημιουργήσεις όχι στα λόγια, στην πράξη!  Εμπρος λοιπόν.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ