2.12.2016 16:50

Αυτά που ζητούν απ’ το Μάρκο να τα ζητήσουν απ’ τους πολιτικούς

«Προκλήθηκα» να πάρω θέση για τα όσα συμβαίνουν στη Χίο με τους … απρόσκλητους επισκέπτες και τη στάση του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου, που δεν είναι συνεργάσιμος, δήθεν, και δεν παραχωρεί εκκλησιαστικούς χώρους του νησιού για να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι αυτοί.

Είναι υποκριτικό να ρίχνουμε στον Μάρκο και στην Εκκλησία την αποτυχία των πολιτικών, όλων των κομμάτων, στο θέμα αυτό. Αν φτάσαμε εδώ που φτάσαμε δεν φταίει ο Μάρκος και η Μητρόπολη Χίου αλλά οι ανοησίες των κυβερνώντων εν προκειμένω και η ανικανότητά τους να διαχειριστούν ένα πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν και το έριξαν στις τοπικές κοινωνίες. Χωρίς σχέδιο και προοπτική αποφάσισαν να δεχτούμε παραπάνω από όσους αντέχουμε ξένους και ορίστε τα φαιδρά τους αποτελέσματα.  

Ζητούν απεγνωσμένα να δημιουργήσουν εξιλαστήριο θύμα και βρήκαν την εύκολη λύση … την Εκκλησία και τον Μητροπολίτη του νησιού Μάρκο! Μα ο Μάρκος δεν κάνει τίποτα παραπάνω από αυτό που του επιτρέπει αλλά και του επιβάλλει η εκκλησιαστική τάξη. Ναι αυτό κάνει. Προστατεύει, έστω και λίγο άκομψα, τα κεκτημένα της Μητρόπολης που του έλαχε και για τα οποία θα δώσει λόγο εν τη ημέρα της κρίσεως…

Ας βγει και να το πει ευθαρσώς και να μην κρύβεται πίσω από τις εύκολες αιτιολογίες ότι οι παπάδες και οι επίτροποι των ναών δεν τον αφήνουν. Να πει ξεκάθαρα ότι αυτή είναι η θέση της Εκκλησίας της Χίου και αυτά που ζητούν από τον ίδιο να σπεύσουν να τα ζητήσουν από τους πολιτικούς. Αυτοί έχουν τη λύση… Τα υπόλοιπα είναι αρκούντως υποκριτικά και λαϊκίστικα.

Γιατί και αν ακόμη ενδώσει η Εκκλησία της Χίου και ο Μάρκος και δώσουν τα εκκλησιαστικά οικήματα, το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Μετά από λίγο καιρό κάτι άλλο θα βγει στην επιφάνεια και θα αρχίσει νέος ανένδοτος. Τις ξέρουμε αυτές τις τακτικές του σαλαμιού. Σιγά-σιγά θα φαγωθεί ολόκληρο, όπερ σημαίνει ότι δεν έχουμε ιδεί τα χειρότερα ακόμη.

Και κάτι να πω στους συμπαθείς συμπατριώτες μου Χιώτες και μάλιστα προς αυτούς που προΐστανται, μαζί με τους αλληλέγγυους- ως κλοιός προστασίας- των ξένων επισκεπτών. Ο λαός της Χίου βράζει και πέρα από αυτούς που έχουν κάποιο οικονομικό όφελος και συμφέρον (γιατί όλα μαθαίνονται), οι υπόλοιποι Χιώτες και μάλιστα οι επαγγελματίες, θέλουν να απαλλαγούν από αυτό το απόστημα. Δεν είναι ρατσιστές όλοι αυτοί, ούτε φλερτάρουν με τη Χρυσή Αυγή. Είναι Χιώτες πολίτες, νοικοκυραίοι, που φοβούνται να κυκλοφορούν πια ελεύθερα μέσα στον ίδιο τους τον τόπο. Οι άνθρωποι αυτοί, μέχρι εχθές ψήφιζαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Ας προσέξουν οι πολιτικοί της Χίου αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διότι όλος αυτός ο κόσμος, θυμωμένος όπως είναι, δεν πρόκειται να τους ξαναψηφίσει. Η Χίος ζει και βιώνει την εσχάτη πλάνη, χείρων της πρώτης. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ