22.3.2021 11:17

Αυτόν τον Ανεμό-μυλο ποιος θα τον αναδείξει;

Πριν λίγους μήνες με τίτλο: «Διπλασιάζομε το πολιτιστικό προϊόν μας;» και φωτογραφίες από τους Μύλους του Νοσοκομείου, του Βυρσοδεψείου Ζαφειράκη και των Μύλων του Ανέμωνα, δόθηκε το μήνυμα στην Δημοτική Αρχή να προσπαθήσει για την αναστήλωση των Μύλων στο ύψος του Βυρσοδεψείου Ζαφειράκη.

Διότι: ανήκουν στον Δήμο Χίου μια και έχει προηγηθεί η καταβολή της απαλλοτρίωσης τους.

Σήμερα: προβάλλεται το αίτημα της ανάδειξης του μοναδικού διασωθέντος Μύλου της οδού Γ.Κονδύλη πριν την Στρατιωτική Λέσχη.

Αφορά κατά πρώτο: τις Υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας για να καθαρίσουν την περιοχή του από αγριόχορτα και ορισμένα δένδρα που έχουν τερματίσει τη ζωή τους.

Παράλληλα: χρειάζεται μια λιτή περίφραξη του χώρου με πορτάκι, δάπεδο ανάλογο και τελική αξιοποίηση του χώρου με την πιθανή κατασκευή ξύλινων καθιστικών.

Σε άλλο χρόνο: θα μπορούσε να γίνει κάλυψη των κενών του Μύλου, αρμολόγημα και τέλος με τη βοήθεια του Ελληνικού Ινστιτούτου για τους Ανεμόμυλους, η πλήρης αποκατάστασή του, με νέες αντένες, πανιά, μηχανισμό, οροφή, κουφώματα, κλπ.

Είναι όμως εύκολα αυτά;

Και ναι και όχι: εξαρτάται από το ενδιαφέρον που θα δείξει η Δημοτική Αρχή που είναι η ιδιοκτήτρια του γηπέδου και του Μύλου και οι Υπηρεσίες της.

Ελπίζεται βάσιμα ότι δε θα το παραπέμψουν κι αυτό στους επόμενους…

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ