24.7.2023 9:48

Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Παραγωγής και Τουρισμού

Το νησί ως ευαίσθητο οικοσύστημα, με σχετικά απομονωμένη κοινωνία έχει ανάγκη από μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα το κοιτάζει και θα το φροντίζει ολιστικά, με ματιά και θεώρηση οικουμενική, ως ένα αυτόνομο μικρό σύμπαν. 

Ο τουρισμός, που είναι η σύγχρονη τάση και πηγή εσόδων δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν υπάρχει το φυσικό και πολιτισμικό κεφάλαιο του νησιού. Επίσης δεν ωφελεί τα μέγιστα ο τουρισμός, αν δεν συνδυάζεται με πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση τοπικών προϊόντων. 

Στη Χίο υπάρχει το ανθρώπινο επιστημονικό και παραγωγικό δυναμικό που μπορούν, υπό την αιγίδα και τον συντονισμό μιας νεοσύστατης Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Παραγωγής και Τουρισμού, να στελεχώσουν ένα Δημοτικό Κέντρο Περιβαλλοντικής - Πολιτισμικής και Ιστορικής Μέριμνας και Τεκμηρίωσης, Σύγχρονης Παραγωγής Τεχνών και Προϊόντων, καθώς και Τουριστικής Προβολής. 

Ένα Κέντρο δηλαδή, το οποίο σε συνεργασία με τις υφιστάμενες δημοτικές δομές, φορείς, συλλόγους και δημότες θα φέρει στο επίκεντρο της πολιτικής τις αξίες και τις ιδιαιτερότητες του νησιού, παράγοντας σύγχρονη πολιτική σκέψη και δράσεις, με στόχο την πολύπλευρη, ισόρροπη ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας μέσα σε θαλερό και πολύφερνο φυσικό και πολιτιστικό τοπίο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ