10.4.2012 19:17

Ανοιχτή επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο

 
Aξιότιμοι εκλεγμένοι του χιώτικου λαού,
Δημοτικοί Σύμβουλοι
 
Παρακολούθησα χτες Δευτέρα 9/4/2012 την μαραθώνια ενημέρωση-συζήτηση- τοποθέτηση απέναντι στη γιγάντια επένδυση Ρόκα Ιμπερντρόλα στο νησί μας.
Ένιωσα το βάρος της απόφασης που πρέπει να πάρετε να βυθίζει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε περίσκεψη και ευθύνη.
Άκουσα τους περισσότερους από σας να τονίζουν την αγωνία τους και την συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης απέναντι στον τόπο και τις μελλοντικές γενιές που θα ζήσουν σε ένα νησί οριστικά και αμετάκλητα αλλαγμένο αν γίνει το έργο αυτό.
Αντιλήφθηκα και την ανάγκη μερικών να διαφύγουν της υποχρέωσης να πάρουν θέση για να μην φορτωθούν ευθύνες είτε με την έγκριση είτε με την απόρριψη της επένδυσης.
Πολλοί εξ υμών είπαν ότι νομικά δεν έχει αξία η γνώμη σας ή η όποια απόφασή σας.
Λάθος τεράστιο.
Δεν απεμπολείται η δημοκρατική έκφραση του χιώτικου λαού με την οποιαδήποτε νομική μαιμουδιά με την οποία το Κράτος προσπαθεί να καταστήσει ανίσχυρο αυτό το κύτταρο της Δημοκρατίας μας , τον Δήμο.
Ξέρω και το είδα στα μάτια πολλών από σας ότι σας ασκούνται και θα σας ασκηθούν τεράστιες πιέσεις από τα πολιτικά κόμματα απ΄τα οποία προέρχεστε για να εγκρίνετε την Επένδυση.
Το ξέρω ότι θα σας απειλήσουν με την υπανάπτυξη του τόπου αν πείτε όχι.
Δυστυχώς η λέξη Ανάπτυξη, έτσι γενικά κι αόριστα έχει μετατραπεί σημειολογικά σε Πανάκεια, κάτι ακαθόριστο , ένα τσουβάλι με λίρες άυλες.
Άκουσα από κάποιους από σας να λένε ότι ο Δήμος  δεν μπορεί, είναι ανίκανος  να αναλάβει μεγάλες επενδύσεις στον τόπο μας.
Κύριοι,
Όταν εκλεγήκατε όλοι σας γνωρίζατε , όπως γνωρίζαμε όλοι μας, ότι η χώρα
 είχε εισέλθει σε ένα δύσκολο μονοπάτι της Ιστορίας μας, η Ελλάδα είχε ήδη μπει στο Μηχανισμό Στήριξης όταν έγιναν οι Δημοτικές Εκλογές.
Γνωρίζατε , και αν όχι είστε υπεύθυνοι γι αυτό, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αυτό θα κληθεί να πάρει τις δυσκολότερες πιθανά αποφάσεις των τελευταίων δεκαετιών για τον τόπο, ότι θα κληθείτε να διαχειριστείτε καταστάσεις πρωτόγνωρες.
Δεν μπορείτε λοιπόν τώρα που έφτασε η ώρα ούτε να κρύβεστε ούτε να πετάτε το μπαλάκι στην εξέδρα.
Οφείλετε με συναίσθηση της ιστορίας του τόπου, της ιστορικής ευθύνης απέναντι στις μελλοντικές γενιές αλλά και στο ίδιο το χειροπιαστό μέλλον της Χίου να κάνετε την υπέρβαση.
Να υψωθείτε πάνω από φόβους, υπαναχωρήσεις, πολιτικές σκοπιμότητες ή κομματικές πιέσεις και να πάρετε θέση. Περήφανα και με το όνομά σας δηλωμένο ευθαρσώς να μιλήσετε .
Να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να δεσμευτείτε απέναντι στο χιώτικο λαό με ό, τι αποφασίσετε να πράξετε.
Άσχετα αν το κράτος μετρά νομικά ή όχι την απόφασή σας εσείς πρέπει να την πάρετε και να την φωνάξετε δυνατά προς όλες τις κατευθύνσεις , προς όλα τ αυτιά
ανοιχτά ή βουλωμένα.
Σας καλώ λοιπόν  κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι
εγώ, μία επήλυδας που αγάπησε τον τόπο σας όσο και σεις να αποφασίσετε
Και να πείτε δυνατά και σθεναρά όχι σε ένα φαραωνικό αποικιοκρατικό έργο που θα σημαδέψει ανεπανόρθωτα μια για πάντα τον τόπο που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.
Και να  σταθείτε δίπλα στο χιώτικο λαό στους όποιους αγώνες του για  να προστατέψει τον τόπο του 
 
Σοφία Λαμπίκη

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ