27.6.2022 17:10

Ακρίβεια και ανασφάλεια αλλά για τα ΜΜΕ διαστρέβλωση και κλειδαρότρυπα

Συστηματικά και σταθερά παρατηρείται στην καθημερινή ειδησεογραφία, η απόλυτη επιστροφή στις εποχές πριν τα μνημόνια και αυτό φαίνεται από την θεματολογία των περισσότερων ειδησεογραφικών, αλλά και από την πληθώρα εκπομπών δήθεν ενημέρωσης-κουτσομπολιού. Παρατηρείται, ένας βομβαρδισμός αστυνομικού ρεπορτάζ που φθάνει στο σημείο να μαθαίνουμε όλα τα μεγάλα και μικρά γεγονότα, αλλά και πολλά που άπτονται στην σφαίρα του κουτσομπολιού. Είναι αλήθεια ότι έχουν συμβεί πρωτοφανή εγκλήματα, γυναικοκτονίες, εγκλήματα πάθους, πρωτόγνωρης αγριότητας αλλά αυτό που γίνεται κατά βούληση στην ελληνική ιδιωτική και δημόσια τηλεόραση είναι η κλειδαρότρυπα που σε καθημερινές συνέχειες μας αποκαλύπτει ένοχα μυστικά, αποκλειστικές συνομιλίες, βίντεο και οτιδήποτε άλλο μπορεί να καθηλώσει μπροστά στην τηλεοπτική οθόνη και να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα και την κρίση που μαστίζει την χώρα μας.

 Γνωρίζουμε καλά ότι αυτό το σύστημα που κυβερνά την χώρα ξέρει πως παίζεται το παιχνίδι και δυστυχώς ξέρει καλά ότι υπάρχει ένας λαός που ξεχνά και κάνει λάθη, τα οποία όταν τα αντιληφθεί είναι αργά. Ποντάρουν κανονικά στην ύπνωση, στις δίκες σε ζωντανή μετάδοση και στις αποκαλύψεις με αλλοιωμένες φωνές και γυρισμένες πλάτες. Το βασικότερο όμως είναι ότι αποκρύπτουν η διαστρεβλώνουν την κατάσταση που επικρατεί με το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, τον πληθωρισμό σε νούμερα ρεκόρ που εκτινάχθηκε στο 11,3% τον Μάιο, τους λογαριασμούς ρεύματος σε πολλές περιπτώσεις να είναι υψηλότεροι από ένα μέσο μισθό, οι τιμές των καυσίμων αδικαιολόγητα υψηλές, την εργασιακή ανασφάλεια και εκμετάλλευση να κορυφώνεται, αλλά για την πλειονότητα των ΜΜΕ η κυβέρνηση σκοράρει, η τουριστική σεζόν θα πάει περίφημα-ενώ τα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι απαγορευτικά-, η διαχείριση της πανδημίας ήταν άψογη και για αυτό τώρα που είναι καλοκαίρι μισοτέλειωσε αλλά από τον Σεπτέμβριο θα κάνουμε όλοι τέταρτη δόση. Αποκρύπτουν παντελώς ειδήσεις και δεν πληροφορούν τον πολίτη για τα χαμένα ονόματα πρώην υπουργών σε μεταφρασμένα έγγραφα και σε αυτό το σημείο να αναφέρω αυτό που βιώνουμε καθημερινά στη Χίο και στα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με τις ασταμάτητες παραβιάσεις στο εναέριο χώρο. Αυτές δεν είναι καταστάσεις απλές για εμάς που ζούμε εδώ και φυσικά για τους επισκέπτες και τους λιγοστούς τουρίστες.

Σε αυτή την ειδυλλιακή κατάσταση που ζούμε απολαμβάνουμε μιας και δεν έχουμε άλλες έγνοιες εκτός των άλλων το καθημερινό επεισόδιο από όλα τα κανάλια αυτό της φρικτής περίπτωσης των εγκλημάτων –θανάτων της Πάτρας. Με ενοχλεί πλέον παρά πολύ γιατί μια περίπτωση που αν αποδειχθεί πραγματικότητα μιλάμε για κάτι που δεν το χωράει ανθρώπινος νους και αντί αυτού μάθαμε ψυχολόγους, ιατροδικαστές, δικηγόρους που βρήκαν ευκαιρία για λίγη δημοσιότητα, αλλά και κάθε μορφής κιτς και υποκουλτούρας ικανοποιώντας τον πολίτη όπως παλαιότερα τον ικανοποιούσαν γραφικές φιγούρες και τον χαροποιούσε που δεν τους έμοιαζε. Αυτές οι επιλογές επιβεβαιώνουν τον λόγο που η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης στα ζητήματα της ελευθερίας του Τύπου, με κυβερνητικές πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές.

Κάπως έτσι, με μια χώρα μισό κοιμισμένη και ικανοποιημένη ότι απέχει από τις μορφές που πλασάρει η τηλεόραση, μπήκαμε στα μνημόνια και από τότε υποφέρουμε. Κάτι πήγε να αλλάξει με την προηγούμενη διακυβέρνηση αλλά οι πολίτες, ήταν βιαστικοί και απαιτητικοί και εμπιστεύθηκαν ξανά αυτούς που χρεοκόπησαν την χώρα. Αποτέλεσμα η σημερινή κατάσταση που βιώνουμε με την χειρότερη κυβέρνηση που όμως απολαμβάνει την προκλητική στήριξη των ΜΜΕ τα οποία κάνουν το άσπρο μαύρο και επιπλέον μας κοιμίζουν με εγκλήματα, κουτσομπολιά ανέμελες καλοκαιρινές διακοπές και στο βάθος ταξίματα και εκλογές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ