6.10.2018 11:48

Θέλει αρετή και τόλμη

Σόκαρε πολλούς η δημοσιοποίηση του ξεπεσμού της δημόσιας αντιπαράθεσης από το δημοτικό σύμβουλο, Ν. Λαμπρινούδη. Η κριτική του σε δημοσίευμα του «π», για να υποστηρίξει μάλιστα απρόκλητα τη λειτουργία δημοτικού μεγαλοσυνδικαλιστή, με την αναφορά του σε «κίτρινα κοντόχοντρα μολυβάκια», τράβηξε την κουρτίνα κι απέδειξε στην κοινωνία τη νοοτροπία που έχει φωλιάσει πια στο υποσυνείδητο του πυρήνα των βασικών στελεχών της δημοτικής αρχής. 

Ο εκτροχιασμός Λαμπρινούδη ενόχλησε ακόμα και συναδέλφους του στο Δήμο, όμως εκείνος απτόητος. Αντί να αποδεχτεί ότι έσφαλε – ανθρώπινο είναι – το τραβά κι άλλο, παριστάνοντας ότι δεν συνέβη και τίποτα… «Παρακαλώ έναν στον οποίο αναφέρθηκα προσωπικά με χαρακτηρισμούς όπως αναφέρονται παραπάνω και μάλιστα πρώτος, να μου πει πότε και που έγινε αυτό. Πιστεύω ότι στο δημόσιο λόγο και διάλογο μ´ αυτόν τον τρόπο δεν βγαίνει τίποτα, άλλοι χρησιμοποιούν στο λόγο τους χαρακτηρισμούς διχασμού και μίσους», επιμένει κιόλας.

Από τη στιγμή που ο κ. Λαμπρινούδης αρνείται την πραγματικότητα, κάθε περεταίρω συζήτηση δεν έχει την παραμικρή σημασία. Το ύφος και το πνεύμα του φορτώνεται πια στον πολιτικό του προϊστάμενο, που δεν έχει ούτε την αρετή, ούτε την τόλμη να το καταδικάσει. Επιτρέπει να δηλητηριάζει το δημόσιο λόγο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ