19.6.2014 16:11

Περί ποδηλατομαχιών

Να δεχτούμε ότι στην περίπτωση της «point», της εταιρείας εκμίσθωσης ποδηλάτων, δεν τηρήθηκαν στο σύνολο τους οι προβλέψεις των κείμενων δημοτικών διατάξεων. Και πως κάποια πράγματα έγιναν πιο σύντομα από όσο πρέπει. Ναι,η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται κι αυτή η συλλογιστική έχει επιπτώσεις για τον Κώστα Μούνδρο.

Απ’ την άλλη πάλι, ποιος σοβαρός άνθρωπος στο νησί, πέρα από όσους πασχίζουν για να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, ισχυρίζεται ότι υπάρχει σκοπιμότητα;

Ένας νέος επιχειρηματίας, ο γιος του Κ. Μούνδρου, αναλαμβάνει ένα υψηλό ρίσκο, να εισάγει στη ζωή μας το ποδήλατο, σε μια πόλη χωρίς καμία απολύτως προδιαγραφή για ποδηλάτες. Στενοί δρόμοι, φρακαρισμένοι από αυτοκίνητα, άναρχη οδήγηση και έλλειψη σεβασμού στο πετάλι είναι παράγοντες αποτρεπτικοί για οποιαδήποτε τέτοια σκέψη. Κι όμως ο Στ. Μούνδρος το δοκίμασε, εκεί που κάποιοι άλλοι στο χώρο επιμένουν στην κλασσική συνταγή «πάρε το μηχανάκι και με την ευχή μου».

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό δεν φαντάζομαι δα ότι από τη συγκεκριμένη επαγγελματική ενασχόληση ο Σταμάτης θα θησαυρίσει. Αν βγάζει το μεροκάματο να είναι και ευτυχής, σε ένα ωράριο που σε διατάζει να βρίσκεσαι όσο η μέρα φέγγει στο πόδι, καθημερινές και σχόλες. Και φυσικά μια δουλειά εποχική, πρέπει άνοιξη και καλοκαίρι να σου αφήνει αποθεματικό για φθινόπωρο και χειμώνα.

Προσωπικά εκνευρίζομαι όταν γίνονται επιθέσεις στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Περισσότερο όταν επιχειρείται να την καταπνίξουν με οικονομικά υπονοούμενα. Ας ξεκαθαρίσουμε σαν τόπος τι θέλουμε. Μας ενδιαφέρουν βήματα προς τα μπρος ή θα κολλήσουν τα μυαλά μας σε συμπεριφορές που, αντί να ανεβάζουν τον πήχη, κοιτούν πώς θα τον ρίξουν στα τάρταρα; 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ