17.8.2018 11:23

Έκλεισε τον αυτοδιοικητικό του κύκλο

Σε ένα χώρο με έντονη τη μυρωδιά της Αυτοδιοίκησης, στα γραφεία της ΤΕΔΚ, χώρο τον οποίο υπηρέτησε επί χρόνια, επέλεξε ο Πολ. Λαμπρινούδης να εκμυστηρευτεί στους συνεργάτες του ότι ο δικός του αυτοδιοικητικός κύκλος ολοκληρώθηκε. 

Μέχρι την ημέρα σύγκλισης του συνδυασμού «Όλοι μαζί για τη Χίο» η στάση του ήταν διφορούμενη και φαίνονταν ο πρώην νομάρχης και δήμαρχος να πατά σε δύο βάρκες, ώσπου να κατασταλάξει ποια θα … του κάτσει. 

Πρώτη επιλογή το εθνικό ψηφοδέλτιο ( με το ΚΙΝ.ΑΛ.) αλλά … καβάτζα και ο Δήμος, αν κάτι στράβωνε και το Κίνημα Αλλαγής δεν είχε προοπτικές διεκδίκησης της δεύτερης έδρας στη Χίο. 

Στη συνάντηση ο Πολύδωρος υπήρξε σαφής. Στο Δήμο δεν ξαναμπλέκει. Επιχείρησε, ωστόσο, να αποδώσει στον εαυτό του ρόλο εγγυητή για τη συνέχεια, επιθυμία που δεν είναι βέβαιο ότι θα του βγει. 

Ποιο συνδυασμό να παραδώσει; 

Ερωτηματικό πρώτο είναι αν οι … επίγονοι επιθυμούν να ταυτιστούν με το σημερινό συνδυασμό ή θέλουν να κάνουν δικό τους παιχνίδι. Ερωτηματικό επίσης είναι με ποια … εξουσιοδότηση  μιλά εκ μέρους όλων. Για παράδειγμα ο Αντ. Κααγκιάς, μετά από πολλά χρόνια θητείας, αποχωρεί οικιοθελώς. Ο Γ. Λιγνός έχει υποσχεθεί – κι ως γνωστόν κρατάει το λόγο του -  ως το τέλος της θητείας να στηρίζει την παράταξη, δίχως να τον δεσμεύει για το τι θα κάνει μετεκλογικά. 

Οι Νικ. Μαρτάκης και Παντ. Αποστολίδης λογικά θα επιλέξουν την αυτοδιοικητική συνταξιοδότηση, ο Μιχ. Κοντούδης έχει ταξιδέψει για άλλες πολιτείες ενώ κι ο Μυριαγκός, παρότι παρευρέθηκε στην παραταξιακή μάζωξη, δεν ήταν εμφανές ως το τέλος αν παραμένει ή αν έχει θέσει αυτόν εκτός συνδυασμού. 

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι από όσους βρίσκονται σήμερα στα έδρανα οι μισοί δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές ή θα είναι κάπου αλλού, ο Πολύδωρος επέμεινε οι όποιες αποφάσεις για την εκλογή επικεφαλής να γίνουν από μια πιο ευρεία βάση, που θα συμπεριλάβει και τους υπόλοιπους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και τους εν ενεργεία παρέδρους ή τοπικούς συμβούλους. 

Καμπούρης, Τριαντάφυλλος 

Σε ονοματολογία δεν έμπλεξαν γιατί ήταν ευδιάκριτο ότι η επιθυμία του Πολύδωρου να κληροδοτήσει … ετοιμοπαράδοτο συνδυασμό πολύ δύσκολα θα προχωρήσει. Το όνομα του Κώστα Τριαντάφυλλου συζητήθηκε, όλοι οι παριστάμενοι ήξεραν ότι στο τραπέζι βρίσκεται από τον ίδιο τοποθετημένο και το όνομα του Στ. Καμπούρη, χωρίς πάντως εκείνος να πυροδοτήσει μια τέτοια συζήτηση. 

Τελικά η κουβέντα περιστράφηκε σε ήσσονος σημασίας ζητήματα, με το … απωλολό πρόβατο του συνδυασμού, Β. Μυριαγκό, να επιτρέπει περιθώρια επαφής και τον Πολύδωρο να ισχυρίζεται ότι έχουν υπάρξει περιθώρια επαναπροσέγγισης και με το Μιχ. Κοντούδη. Λογικά από Σεπτέμβρη αναμένονται εξελίξεις. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ