23.1.2019 21:23

Δίνει τα ρέστα της η ομήγυρη της ΝΟΔΕ Χίου

Ο χρόνος κύλισε χωρίς αποτέλεσμα, οπότε η ηγετική ομάδα της ΝΟΔΕ Χίου στρέφεται, υποχρεωτικά, στη λύση που επεδίωξε να αποφύγει. Κοινό μυστικό σε όσους … κατοικοεδρεύουν στο νησί είναι ότι η πέριξ τον Πρ. Μανωλάκη ομάδα θα πάθει ηλεκτροπληξία αν τη βραδιά των αυτοδιοικητικών εκλογών δει το Στ. Κάρμαντζη να κατευθύνεται με βήμα δημαρχιακό προς το μέγαρο της οδό Δημοκρατίας.

Η αρχική σκέψη ήταν να εντοπιστεί πρόσωπο από τον ευρύτερο νεοδημοκρατικό χώρο που θα εμποδίσει μια τέτοια εξέλιξη. Η αναζήτηση απέβη άκαρπη, οπότε στη σκακιέρα μοναδικό διαθέσιμο πιόνι παραμένει η επιλογή Βουρνού. Να κόψει πρώτος το νήμα ξέρουν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα, οπότε δίνουν ρέστα για να μπει στο δεύτερο γύρι με την ελπίδα ότι εκεί τα πάντα … επιτρέπονται.

Το επόμενο διάστημα, λοιπόν, αναμένεται να ενταθούν οι τοπικοκομματικές πιέσεις για ένταξη στελεχών στο υπό διάλυση ψηφοδέλτιο Βουρνού, ταυτόχρονα με τη συστηματική προσπάθεια να δημιουργηθεί νέο ψηφοδέλτιο και στην Περιφέρεια για λογαριασμό της Χρ. Καλογήρου.

Πολύ πιθανόν να επιχειρηθεί μετάγγιση υποψηφίων από την επιμελητηριακή ομάδα στα δύο ψηφοδέλτια, μολονότι κι εκεί η δεξαμενή δεν είναι ανεξάντλητη, υπάρχουν και σοβαρά πρόσωπα που αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να θεωρούνται … άνθρωποι για όλες τις δουλειές.

Πρόδρομος και οι παρ’ αυτόν θα εξαντλήσουν τα περιθώρια για τους εκλεκτούς τους, Μανώλη και Χριστιάνα, μην είσθε όμως και τόσο σίγουροι ότι θα τους βγει σε καλό η τόσο παθιασμένη υποστήριξη.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ