14.3.2012 15:29

Παγκόσμιο προσκλητήριο για την κρίση

- ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΕΙΔΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΧΙΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

Παγκόσμιο προσκλητήριο-συναγερμό απευθύνει από την Ομογένεια προς τους Χίους όπου Γης, η νεοσύστατη ομάδα «Help Chios Relief Fund», σε μια πρωτοφανή σε μέγεθος κινητοποίηση συστράτευσης και στήριξης του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου για την υποστήριξη κοινωνικά και οικονομικά αδυνάτων του νησιού.
Η ομάδα, αποτελούμενη από δραστήρια μέλη, πρώην και νυν, του ΔΣ της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, σε κάθε περίπτωση πάντως ενεργά και με πολύπλευρη κοινωνική και κοινοτική δράση, στην Ελλάδα και την Αμερική, προβαίνει σε πραγματική εκστρατεία εξεύρεσης πόρων, για μια πάγια και σταθερή συμβολή στο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησιαστικής επαρχίας Χίου, σε αναγνώριση και των μέχρι τούδε προσπαθειών του Μητροπολιτικού Θρόνου. Η Χιακή Ομοσπονδία Αμερικής, αναφέρεται πάντως σε όλα τα ομογενειακά και εθνικά μέσα ενημέρωσης, ως μία από τις πιο δραστήριες ελληνικές ενώσεις της διασποράς.
Όπως ανακοινώθηκε στην έκτακτη συνέντευξη τύπου, που παραχωρήθηκε την περασμένη Πέμπτη 8 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στην Astoria, στόχος είναι η άμεση συγκέντρωση ενός ποσού, άνω των 60.000 δολαρίων, εκ των οποίων τουλάχιστον πέντε χιλιάδες θα αποστέλλονται μηνιαίως στη Μητρόπολη και για όσο καιρό χρειαστεί.
Η πρωτοβουλία  των Ομογενών έκανε μεγάλη αίσθηση και στην Ελλάδα, ώστε να αναφερθεί και να τονιστεί από την τηλεόραση της ΝΕΤ στην εκπομπή «Συμβαίνει τώρα», της περασμένης Τρίτης.
 
Η ομάδα Help Chios Relief Fund
Η νέα αυτή πρωτοβουλία απευθύνεται κατ’ αρχήν στους Χιώτες όλου του κόσμου και εν συνεχεία σε κάθε Έλληνα Ομογενή, με σκοπό να οργανωθεί ένα ταμείο το οποίο σε συνεργασία με την Ι. Μ. Χίου, θα ανακουφίζονται χιώτικες οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα αφενός και αφετέρου, θα συνδράμει στα συσσίτια, από τα οποία ενισχύονται καθημερινά περί τις 400 οικογένειες απολυμένων, ένας αριθμός που αυξάνεται καθημερινά. 
Την  συνέντευξη τύπου  παραχώρησαν οι επιχειρηματίες  και μέλη της Χιακής Ομοσπονδίας Νικόλαος Πουλής, Δρ. Νικόλαος Ράλλης, Γιώργος Αλμυρούδης, Κώστας Αλμυρούδης, Αμαλία Μπουρνιά, Σταύρος Χαβιάρας, Γιώργος Κοντολιός, Γιώργος Μαλαφής, Δημήτρης Μεστούσης, Νικόλαος Παπαγιαννάκης,  Στήβ Ζερβούδης και Βαγγέλης Καββάδας, απερχόμενος πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας.
Οι διοργανωτές εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο θα εργαστούν για τη συγκέντρωση των χρημάτων, αλλά και ρούχων ή άλλων βασικών ειδών διαβίωσης.
Το «Help Chios Relief Fund», με έδρα την Νέα Υόρκη, θα απευθύνεται στους Χιώτες του Κόσμου, εκτός Ελλάδος, με κάθε τρόπο (μέσω διαδικτύου, των social network, επιστολές, e-mails κτλ), σε μόνιμη βάση και με ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα θα  ενημερώνει επακριβώς  τους δωρητές και συμμετέχοντες στο πρόγραμμα βοήθειας, που πάνε τα χρήματα που ο κάθε ένας διαθέτει, προερχόμενα από το υστέρημα ή το περίσσευμα του.  
Τα χρήματα θα κατατίθενται στο λογαριασμό 1000070298, της Ομογενειακής, ελληνικής ιδιοκτησίας, Τράπεζας  Marathon Bank  και αφορά μόνον έλληνες της Ομογένειας  των ΗΠΑ, όπως ανακοινώθηκε και δημοσιεύει η συντάκτης της Greekamericannewsagency.com,
Δέσποινα  Συριοπούλου.
 
Οι θέσεις των μελών
Τα χρήματα μαζί με τους τόκους θα διατίθενται αποκλειστικά και  μόνον για τον σκοπό αυτό, ενώ ανακοινώθηκε ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί 30.000 δολάρια και επιπρόσθετα στο λογαριασμό και τη διαχείρισή του θα έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε από τους δωρητές – διαθέτες.
Ενδεικτικά, στην εκδήλωση ο εκ των μελών της ομάδας Γ. Μαλαφής, πρώην πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, δεσμεύτηκε για την καταβολή 1000$ μηνιαίως και ο πρόεδρος και συντονιστής της Ομάδας Νικ. Πουλής, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι είναι χρέος όλων των Χιωτών του κόσμου να συνδράμουν τους συμπολίτες τους οι οποίοι αυτή την στιγμή δοκιμάζονται. «Το κάνουμε με αγάπη και θα συνεχίσουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να στηρίξουμε κάθε συμπατριώτη μας στο νησί. Είναι ιερό χρέος και καθήκον μας. … Δεν είναι ελεημοσύνη είναι αδελφική πράξη…Είναι αλληλεγγύη….» δήλωσε.
Από την πλευρά του, ο Γ. Αλμυρούδης, πρώην πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας και εκ των βασικών πρωτεργατών της προσπάθειας «Help Chios Relief Fund», ανέφερε σε αποκλειστική δήλωσή του στο GreekAmericanNewsAgency.com, ότι η παρέμβαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κκ Ιερωνύμου στον Πρωθυπουργό, σε συνδυασμό με τα μηνύματα που καταφθάνουν από το νησί και όλη την Ελλάδα, δεν μπορεί να αφήνει ασυγκίνητη την Ομογένεια. «Οι επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλμυρούδης, για να τονίσει: «Απολύουν καθημερινά. Άλλες κλείνουν. Που θα πάει όλος αυτός ο κόσμος, πως θα ζήσει; Πως θα αναθρέψει τα παιδιά του;  Όλα αυτά μας έκαναν να ξεκινήσουμε μια δύσκολη προσπάθεια στην οποία καλούμε όλους τους Χιώτες και θα έλεγα όλους τους Έλληνες της διασποράς ώστε να ενισχύσουμε και εμείς με το δικό μας τρόπο την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει η πατρίδα να βγει από αυτό το τεράστιο τούνελ…».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ