14.7.2023 11:48

Εντείνονται οι προετοιμασίες και ο ενθουσιασμός για το Πανηγύρι της Αγίας Μαρκέλλας στο Upstate NY

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει πλέον οι προετοιμασίες για το διήμερο πανηγύρι της Αγίας Μαρκέλλας στο Upstate της Νέας Υόρκης το οποίο εφέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ξεκινά ανήμερα της εορτής και οι Χιώτες της Αμερικής θα ψάλλουν την ίδια στιγμή με τους συμπατριώτες τους στην Χίο το Απολυτίκιο της Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος.

Το προσκυνητάρι της Αγίας Μαρκέλλας, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» βρίσκεται στα βόρεια προάστια της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα στην διεύθυνση  435 Mueller Road, Kenoza Lake, NY 12726.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το βράδυ του Σαββάτου, 22ας Ιουλίου 2023 (ανήμερα της εορτής) με τον Αρχιερατικό Εσπερινό προεξάρχοντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Απόστολου και βοηθούμενου υπό του π. Βασιλείου Λούρου, του π. Μάξιμου Πολίτη και πλειάδας ιερέων από την μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την αρτοκλασία και την λιτανεία της θαυματουργού εικόνας της Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος.

Του ύμνους θα ψάλουν ο Άρχων Πρωτοψάλτης, κ, Φώτιος Γιαννακάκης, ο οποίος έρχεται για μια ακόμη φορά στην Αμερική αποκλειστικά γι αυτές τις εκδηλώσεις, ο πρωτοψάλτης Απόστολος Κομπίτσης και ο ιεροψάλτης, Νίκος Τσιάδης.   

Μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό θα ακολουθήσει ξεφάντωμα με την ορχήστρα του Μάικ Νικολόπουλου και τον ίδιο στο μπουζούκι, ενώ μετά την Θεία Λειτουργία ξεφάντωμα με DJ. Οι προσκυνητές θα απολαύσουν την χιώτικη φιλοξενία και τα εδέσματα που θα προετοιμάσουν με μεράκι οι εθελοντές.

Το πρωί της Κυριακής, 23ης Ιουλίου και ώρα 7.00 π.μ. από την Ζωοδόχο Πηγή του Μπρονξ θα ξεκινήσει λεωφορείο για την εξυπηρέτησε των ηλικιωμένων και όσων δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο.

Πολλές εκπλήξεις

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου «Πελιναίον – Αγία Μαρκέλλα» Δημήτριος Μουτάφης και τα άλλα στελέχη πλαισιωμένα από εθελοντές τις τελευταίες εβδομάδες εργάστηκαν άοκνα και αμέτρητες ώρες και επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις στους προσκυνητές μεταξύ των οποίων και την εγκατάσταση νέων κλιματικών εγκαταστάσεων, την ανακαίνιση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων στο ναό και στον πρόναο, καθώς επίσης και την ολοκλήρωση των εργασιών στα σκαλιά του πρόναου.

Εχει γίνει πλέον παράδοση κάθε φορά που οι Χιώτες με τους φίλους τους που ανηφορίζουν για το προσκυνητάρι της Αγίας Μαρκέλλας να βλέπουν αλλαγές και να διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι ότι ο οβολός που προσέφεραν στην προηγούμενη γιορτή έχει ήδη πιάσει τόπο. Και το πιο σημαντικό να συνειδητοποιήσουν ότι η προσφορά τους έχει πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα, διότι το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών που εκτελούνται γίνεται εθελοντικά από τα στελέχη και τους εθελοντές του Συλλόγου.

Επωφελούμενος της ευκαιρίας ο κ. Μουτάφης κάλεσε τους ομογενείς που δεν μπορέσουν να συμμετάσχουν στο διήμερο πανηγύρι να αποστείλουν τις δωρεές τους πληρωτέες στο Northern Chios Society of Pelineon “St. Markella” στην διεύθυνση 435 Mueller Road, Kenoza Lake, NY 12726.

Για πληροφορίες ή και για δωρεές οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τους Δημήτρη Μουτάφη (πρόεδρο), (201) 446-7764, Κώστα Γωνιά (201) 615-8884, Γιάννη Μουτάφη (201) 615-2331, Κώστα Ράλλη (917) 468-0758, Απόστολο Λεονάρδο (Σύλλογο Δαφνουσίων Χίου) (917) 608-6333 είτε και την Στέλλα Ράλλη Καύκη, πρόεδρο του Αδελφάτου της Αγίας Μαρκέλλας (917) 751-5163.

Αναδημοσίευση από anamniseis.net

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ