2.2.2022 14:22

Τρεις νέες λατομικές ζώνες σε Καρδάμυλα, Καρυές και Λιθί (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστέγασμα ετών η απόφαση της πολιτείας για τη δημιουργία λατομείων Χίο

Τέλος στον παραλογισμό της εισαγωγής πετρωμάτων από περιοχές εκτός Χίου αλλά και σε μονοπωλιακές πρακτικές του παρελθόντος, βάζει η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού για καθορισμό 3 νέων λατομικών ζωνών σε «Τράχωνα» Καρδαμύλων, «Τσικουδιές» Καρυών και «Φα» Λιθίου.

Την είδηση γνωστοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής, σημειώνοντας ότι ήταν μία προσπάθεια που ξεκίνησε ο Σταμάτης Κάρμαντζης από την εποχή που βρίσκονταν στην Π.Ε. Χίου και τελικά επετεύχθη σήμερα, έπειτα από αρκετή γραφειοκρατική εργασία.

Όπως είπε, η συγκεκριμένη απόφαση του Υπ. Πολιτισμού, έρχεται να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα ετών, που εκτός των άλλων θα λειτουργήσει και υπέρ των Χιωτών αφού θα μειώσει σημαντικά τα κόστη, στον κατασκευαστικό τομέα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, μιλώντας στον «π» επεσήμανε ότι θα ακολουθήσουν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και στη συνέχεια η προκήρυξη των λατομικών ζωνών που είναι αισθητά περιορισμένες σε έκταση σε σχέση με το παρελθόν και με σαφώς πιο αυστηρούς όρους για την προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ