4.4.2018 10:54

Το δικό τους ξενοδοχείο αποκτούν ξανά οι Οινούσσες

Μέχρι το καλοκαίρι η πλήρης λειτουργία της νέας μονάδας που θα διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια, εστιατόριο, γυμναστήριο και σάουνα.

Για σχεδόν μία δεκαετία το κτίριο που στεγαζόταν το ξενοδοχείο «Θαλασσοπόρος» των Οινουσσών παρέμενε ερμητικά κλειστό, περιμένοντας τη στιγμή που κάποιος επενδυτής θα βάλει σε δεύτερο πλάνο την οικονομική κρίση και θα τολμήσει αυτό που μέχρι σήμερα δεν τόλμησαν όσοι, ακόμα και σε διερευνητικό επίπεδο, ενδιαφέρθηκαν να ελέγξουν αν μία τέτοια επιχείρηση θα είναι κερδοφόρα για το νησί.

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Συλλόγου Φίλων Οινουσσών να βρεθεί μισθωτής, αφού το ακίνητο είναι ιδιοκτησίας του, η αρχική καλή πρόθεση πάντα προσέκρουε στις οικονομικές δυσκολίες, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης που αποτελεί οπισθέλκουσα για οποιαδήποτε επένδυση, μικρή ή μεγάλη, στα νησιά της Περιφέρειας.

Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν μέσα στο 2017, οπότε εκδηλώθηκε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον από τον κύριο Παντελούκο Αντώνιο να μισθώσει το ακίνητο του Σ.Φ.Ο. ώστε το νησί να αποκτήσει μία οργανωμένη δομή φιλοξενίας για τους επισκέπτες τόσο του χειμώνα όσο και του καλοκαιριού.

Ο Αντώνης Παντελούκος με την εταιρεία του ΝΕΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  εδώ και καιρό αποφάσισε  να κάνει  το μεγάλο βήμα, έχοντας ως σύμμαχο στο πλευρό του όχι μόνο την τοπική κοινωνία των Οινουσσών αλλά  της Χίου και των Ψαρών που στηρίζει το μακρόπνοο σχέδιο δημιουργίας μίας ξενοδοχιακής δομής που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οι εκτιμήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Οινουσσών Γ. Δανιήλ, είναι ότι μέχρι το καλοκαίρι η νέα μονάδα θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει.

«Το ξενοδοχείο λειτούργησε για πρώτη φορά το 1984 κι έβαλε λουκέτο το 2010. Καθ’ όλη τη διάρκεια που παρέμενε κλειστό ο Σύλλογος κατάφερε να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα διάφορα πολεοδομικά θέματα που υπήρχαν με το κτίριο και τελικά να το ενοικιάσει  ο Παντελούκος Αντώνης. Το αισιόδοξο είναι ότι οι εργασίες προχωρούν με ιδιαίτερα ικανοποιητικό ρυθμό και πλέον η ανακατασκευή του ξενοδοχείου παίρνει σάρκα και οστά. Το αποτέλεσμα θα είναι για όλους ικανοποιητικό», δήλωσε στον «π» ο κ. Δανιήλ.

Από εστιατόριο μέχρι και… σάουνα

Παρότι ο νέος ιδιοκτήτης  του ξενοδοχείου κρατά  προς το παρόν χαμηλούς τόνους, οι πληροφορίες από τις Οινούσσες αναφέρουν ότι η νέα ξενοδοχιακή δομή θα εκπλήξει όσους περίμεναν ένα απλό κτίριο όπου κάποιος θα απολαμβάνει λίγες στιγμές ξεκούρασης, κυρίως τις βραδινές ώρες.

Το νέο ξενοδοχείο πλέον 3 αστέρων, μετά τη μετασκευή του, θα διαθέτει 10 μεγάλα δωμάτια, με δυνατότητα  φιλοξενίας τριάντα ατόμων έτοιμα να παρέχουν κάθε άνεση στον επισκέπτη όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και όλες τις εποχές του χρόνου. Στο φιλόδοξο σχέδιο αξιοποίησης των 500 τ.μ. του κτιρίου περιλαμβάνεται η δημιουργία εστιατορίου,roof garden, που θα λειτουργoύν όχι μόνο για το πρωινό αλλά και για όλες τις ώρες της ημέρας καθώς και η δημιουργία αίθουσας γυμναστικής με όργανα αλλά και η λειτουργία σάουνας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ