17.1.2019 13:58

Στην τελική ευθεία για τη λειτουργία του Φορέα Τουρισμού

Η ταρίφα για τους επαγγελματίες, οι στόχοι και ο τρόπος λειτουργίας

Ένα βήμα πριν τη σύσταση και τη συγκρότησή του σε σώμα βρίσκεται ο πολυπόθητος φορέας τουρισμού της Χίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παντελής Λεγάτος και ο υπεύθυνος της πρωτοβουλίας για τη σύσταση του φορέα Κώστας Βεζέρης, αναφέρθηκαν εκτενώς στο νέο εγχείρημα του Επιμελητηρίου, σημειώνοντας ότι σε λίγες ημέρες θα γνωστοποιηθεί το καταστατικό λειτουργίας του φορέα που θα αποτελέσει προϊόν διαβούλευσης σε b2b συναντήσεις.

Τρεις κατηγορίες μελών

Εν δυνάμει μέλη του νέου φορέα είναι όλοι οι επαγγελματίες του νησιού ενώ στο διοικητικό συμβούλιο πιθανά να συμμετέχει ο Δήμος και η Περιφέρεια χωρίς αυτό να έχει αποσαφηνιστεί πλήρως μέχρι στιγμής.

Τα μέλη του νέου φορέα θα χωρίζονται σε συνδρομητικά, τακτικά μέλη και χορηγούς. Η ταρίφα που θα κυμαίνεται από 300 ευρώ και άνω για την πρώτη φορά θα είναι διαφορετική ανάλογα με το είδος της κάθε επιχείρησης, ενώ δικαίωμα εκλέγειν, εκλέγεσθαι και λήψης αποφάσεων θα έχουν μόνο τα τακτικά μέλη.

Για τους χορηγούς οι οποίοι θα δίνουν και τα μεγαλύτερα ποσά θα υπάρχει διαρκής διαφήμισή τους εντός κι εκτός Χίου μέσα από όλες τις δράσεις του φορέα Τουρισμού.

Τα επόμενα βήματα

Μετά τη διαβούλευση επί του καταστατικού λειτουργίας του νέου φορέα θα γίνουν εκλογές ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο θα κληθεί παράλληλα να επιλέξει μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία με κριτήρια τον διευθύνοντα σύμβουλο του φορέα τουρισμού.

Όπως πάντως εξήγησε ο Κ. Βεζέρης για να καταστεί βιώσιμος ο φορέας τουρισμού ο αριθμός των μελών πρέπει σίγουρα να υπερβαίνει τα 100, κάτι που θεωρείται σχετικά εφικτό.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ