12.4.2024 14:55

Στα όριά τους πλέον οι λογιστές (video)

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ. Χίου με αφορμή πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ. Χίου, ακολουθώντας τη γραμμή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών καθώς και της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ), πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής οι λογιστές της Χίου, διαμαρτυρόμενοι για την προσπάθεια της επαγγελματικής τους εξαΰλωσης.

Οι λογιστές έθιξαν μία σειρά σημαντικών ζητημάτων όπως:

1 MY DATA: Αποστολή στην Α.Α.Δ.Ε μόνο των εσόδων. Καμιά σκέψη για επιβολή προστίμων.

2. Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας

3. Καμία ανοχή στο «κλείδωμα » των δηλώσεων εισοδήματος – ΦΠΑ. Ανάκληση της απόφασης 1020/24.

4. Πραγματική νομοθέτηση της ασθένειας με βάση τις ιατρικές βεβαιώσεις και τα ιατρικά πρωτόκολλα. Επιπλέον για το διάστημα ασθένειας ή λοχείας , χορήγηση επιδόματος ασθένειας και απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς απώλεια δικαιωμάτων.

5. Άμεση απενεργοποίηση του ν. 4557/2018 με την προοπτική της κατάργησής του. Ανάκληση των εντολών ελέγχου σε λογιστές.

Παράλληλα έθιξαν και μικρότερης σημασίας προβλήματα όπως η εντατικοποίηση της εργασίας μας και στην υποστήριξη εργατικών ζητημάτων μέσω του ΕΡΓΑΝΗ II , τα προβλήματα και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απορρέουν από την «στο πόδι» διασύνδεση των pos , μητρώα που φυτρώνουν δεξιά και αριστερά σαν τα μανιτάρια , εξοντωτικές καταληκτικές ημερομηνίες δηλωτικών υποχρεώσεων , δυσβάστακτα πρόστιμα για ασήμαντες αφορμές που δεν εξορθολογίζονται ούτε με τον νέο Κ.Φ.Δ. και μια σειρά άλλα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ