25.8.2021 14:33

Πλασματικοί οι αριθμοί στα ποσοστά ανεργίας- Αναμένεται εκτόξευση το φθινόπωρο

Σημαντική είναι η αύξηση της ανεργίας στο Βόρειο Αιγαίο για την περίοδο του Ιουλίου, η οποία αποτελεί την καρδία της τουριστικής περιόδου. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 988 άτομα σε σύγκριση με τον μήνα Ιούνιο φτάνοντας τους 15.501 ανέργους.

Με αφορμή την παραπάνω διαπίστωση ο «π» συνάντησε τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Κ. Λίνα. Για τον ίδιο τα παραπάνω νούμερα απέχουν από την πραγματικότητα καθώς αποτυπώνουν μια πλασματική εικόνα. Ο κ. Λίνας αναφερόμενος στα ποσοστά ανεργίας στο Βόρειο Αιγαίο δήλωσε ότι οι άνεργοι ξεπερνούν τους 20.000.

Ο κ. Λίνας απέδωσε  την αύξηση του ποσοστού ανέργων σε δυο αιτίες:

«Από πληροφορίες μας, η αύξηση αυτή, οφείλεται σε προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας που έχουν λήξει καθώς επίσης και στο γεγονός ότι αρκετοί εργαζόμενοι που επέστρεψαν στις εργασίες τους τον Μάιο, οι εργοδότες περίμεναν τις επιστρεπτέες και μετά τους απέλυσαν και μπήκαν στο ταμείο ανεργίας». Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Λίνα συνεχίζει να υπάρχει «μαύρη εργασία».

Η «μαύρη εργασία» ανθίζει καθώς όπως διαπιστώθηκε και σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις 3-4 εργαζόμενοι δεν ήταν δηλωμένοι.

Σχετικά με την μείωση των εργοδοτικών εισφορών ο κ. Λίνας δηλώνει την αντίθεσή του, τονίζοντας, ότι έχει σημασία να υπάρξει επιβράβευση σε τυπικούς επαγγελματίες.

Τέλος ο κ. Λίνας εξέφρασε την έντονη ανησυχία καθώς προοικονομεί εκτόξευση της ανεργίας το φθινόπωρο καθώς οι συνέπειες της πανδημίας είναι απρόβλεπτες συγκριτικά με την προγενέστερη περίοδο.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ