29.8.2019 12:27

Μητρόπολη και Επιμελητήριο Χίου ανοίγουν τον δρόμο του θρησκευτικού τουρισμού

Στενή συνεργασία των δύο φορέων για προσέλκυση Κύπριων επισκεπτών

Οι Κύπριοι πιστοί, όπως όλα δείχνουν, θα είναι οι πρώτοι που θα ανοίξουν το δρόμο για τον θρησκευτικό τουρισμό, καθώς εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίσουν τις σπουδαίες εκκλησίες του νησιού μας και την ιστορία τους.

Όπως αναφέρει στον «π» ο Παντελής Λεγάτος πρόκειται για ένα εγχείρημα το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Μητροπολίτη Μάρκο, που μέσα από την ιστοσελίδα της Μητρόπολης ξεκίνησε να προβάλει τα θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας. «Εμείς θα ξεκινήσουμε τις επαφές σαν Επιμελητήριο και ευελπιστούμε ότι θα πετύχει, μιας και το ενδιαφέρον των Κύπριων πιστών είναι μεγάλο. Πρόκειται για μαζικές επισκέψεις πιστών όλο τον χρόνο, αφού το ενδιαφέρον συμπίπτει με τις γιορτές Αγίων, κυρίως των Πολιούχων της Χίου», τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

«Στο περιθώριο της υποδοχής -παρουσία των αρχών και δεκάδων πιστών- των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου που φυλάσσονται στην Βασιλική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Κύκκου της Κύπρου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου, του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας Αρχιμανδρίτη Αγαθόνικου Κυκκώτη και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χίου Παντελή Λεγάτου κατά την οποία αναλύθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης θρησκευτικού τουρισμού επ’ ωφελεία και των δύο πλευρών. Το επόμενο διάστημα θα αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις οι οποίες θα σχεδιαστούν με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, της Εκκλησίας της Κύπρου και του Επιμελητηρίου Χίου οι οποίες θα στοχεύουν στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που ενυπάρχουν στην προσέγγιση των πιστών στις περιοχές Χίου και Κύπρου», ανέφερε το πρωί της Πέμπτης ο Παντελής Λεγάτος, μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Επιμελητηρίου, γεγονός ελπιδοφόρο και ευχάριστο για την εξέλιξη του τουρισμού στη Χίο.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ