3.11.2021 10:58

"Λάθος μήνυμα εκπέμπουν οι εξαιρέσεις από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας"

Επιστολή του Επιμελητηρίου Χίου προς τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφορικά με τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.

Το λάθος μήνυμα που εκπέμπεται από τις εξαιρέσεις των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας σημειώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, Παντελής Λεγάτος με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς όπως αναφέρει δεν ασκείται η απαιτούμενη πίεση στους ανεμβολίαστους πολίτες, ενώ παράλληλα προβλέπεται μείωση του κύκλου εργασιών και του πελατολογίου στις μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις.

 

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

Οφείλουμε ως θεσμικός εκφραστής του τοπικού επιχειρηματικού ιστού να επισημάνουμε τα εξής αναφορικά με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την ανάσχεση του κύματος της πανδημίας. 

  • Οι εξαιρέσεις από τα μέτρα εκπέμπουν λάθος μήνυμα, καθώς αφενός δεν ασκούν την απαιτούμενη «πίεση» που θα έπρεπε στη μερίδα των συμπολιτών μας που παραμένουν ανεμβολίαστοι ενώ εκεί ουσιαστικά στοχεύουν, αφετέρου στρεβλώνουν τους κανόνες της ισότιμης λειτουργίας του ανταγωνισμού δεδομένου ότι π.χ. στα super markets πωλούνται είδη τα οποία μπορούν να προμηθευτούν οι πελάτες χωρίς rapid test, ενώ στα μικρά τοπικά καταστήματα οφείλουν να υποβληθούν στη σχετική εξέταση.

  • Επιπρόσθετα τα νέα μέτρα θα επιφέρουν σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών αλλά και ταυτόχρονη αύξηση λειτουργικών εξόδων για τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις -κυρίως- καθώς θα μειωθεί το πελατολόγιο που θα επισκέπτεται τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ενώ θα επιφορτισθούν και με την υποχρέωση ελέγχου των rapid test των εισερχόμενων πελατών.

Θεωρήστε δεδομένη την προσήλωση μας στον πρωταρχικό εθνικό στόχο που είναι η απόλυτη προστασία της ασφάλειας και της υγείας πελατών και εργαζομένων στις επιχειρήσεις και αξιοποιείστε την Επιμελητηριακή κοινότητα, ώστε να διορθωθούν τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν ώστε να καταστούν αποτελεσματικότερα προς όφελος όλων.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ