19.1.2016 10:39

Το κρύο παραμένει, το πετρέλαιο δεν κινείται

ΟΙ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ ΑΝΤ. ΤΣΟΥΡΗΣ ΚΑΙ Ν. ΑΝΤΑΛΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ

Παρά τις  προειδοποιήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας  για επικράτηση έντονων καιρικών φαινομένων και χαμηλών θερμοκρασιών στο νησί μας, και παρά την αισθητή πτώση στην τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης που κυμαίνεται από 0,77 λεπτά από τα 0,84 λεπτά που ήταν η τιμή εκκίνησης, οι Χιώτες πρατηριούχοι δεν έχουν καταγράψει αύξηση στην ζήτηση του «μαύρου χρυσού». 

«Οι περισσότεροι προμηθεύτηκαν πετρέλαιο κατά την περίοδο των εορτών οπότε και υπήρξε και μια σχετική αύξηση της ζήτησης. Τώρα παρά την μειωμένη τιμή και το έντονο κρύο δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον», δηλώνει στον «π» ο Αντ. Τσουρής, ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων SHELL στη Λευκωνιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρατηριούχος Νικ. Ανταλής ο οποίος «δείχνει» ως αιτία της μειωμένης ζήτησης πετρελαίου την φοροκαταιγίδα που κλήθηκαν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι στο τέλος του έτους. «Ο κόσμος στέγνωσε από ρευστό. Πλήρωσε δεκάδες οικονομικές υποχρεώσεις την περίοδο των εορτών και όσοι είχαν περίσσευμα έβαλαν πετρέλαιο τότε.  Οι υπόλοιποι θα βολευτούν με άλλα μέσα θέρμανσης», ο κ. Ανταλής από το πρατήριο Revoil στο Νοσοκομείο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ