28.4.2021 14:39

Κίνηση στην αγορά αλλά όχι στα καταστήματα

Η αγορά ποντάρει στην καλή ψυχολογία

Η εικόνα της αγοράς ήταν θετική καθώς αρκετοί πολίτες επιδίωξαν να προλάβουν τις τελευταίες πασχαλιάτικες αγορές. Η κίνηση υπήρχε ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο στο εσωτερικό των καταστημάτων.

Τα καταστήματα που διαθέτουν εποχιακά είδη και είδη διακόσμησης όπως της κα. Α. Μονιούκα φαίνεται να είχαν αρκετό κόσμο:

«Η διάθεση του κόσμου έχει βελτιωθεί συγκριτικά με τα Χριστούγεννα. Εγώ βλέπω μια κινητικότητα και μας χαροποιεί».

Η αποστολή sms σύμφωνα με την ίδια δεν στάθηκε εμπόδιο καθώς πλέον οι πελάτες έχουν εξοικειωθεί και έχουν την ψυχολογική ανάγκη για αγορές.

Η θετική αποτίμηση της εικόνας της αγοράς σύμφωνα με την ίδια βασίζεται στις ήδη δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες.

Σχετικά με την επιλογή δώρων ο κόσμος επέλεξε οικονομικά δώρα που δεν ξεπερνούσαν τα 20 ευρώ ενώ ως προς το είδος επέλεξαν διαχρονικά είδη.

Αντίθετα η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βικτωρία Αμπαζή πρόσθεσε πως  κίνηση στην αγορά υπάρχει ωστόσο δεν ισοδυναμεί με την πραγματική εικόνα που κυριαρχεί στο εσωτερικό των καταστημάτων. Ωστόσο ελπίζει ότι λόγω πληρωμών θα αυξηθεί η κίνηση και στο εσωτερικό των καταστημάτων.

Σχετικά με την εξοικείωση του κόσμου με την αποστολή των sms στο 13032 και το αντίστοιχο ραντεβού η κα. Αμπαζή ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμα δυσκολίες.

Η πλατφόρμα για τα self tests σε αυτοαπασχολούμενους και εργοδότες έχει ανοίξει ωστόσο σε εκκρεμότητα παραμένουν τα self tests για απασχολούμενους που αποτελούν στενά συγγενικά πρόσωπα του εργοδότη.

Το ωράριο των καταστημάτων υπενθυμίζεται ότι θα είναι το εξής:

Μ. Πέμπτη: 08:30 π.μ.-14:00, 17:30-20:30

Μ. Παρασκευή: 13:00 μ.μ.- 19:00μ.μ.

Μ. Σάββατο: 09:00 π.μ.-15:00 μ.μ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ