20.2.2019 14:20

Καταστατικό λειτουργίας απέκτησε ο Φορέας Τουρισμού Χίου

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα που συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη

Στη δημοσιοποίηση των ονομάτων που θα απαρτίζουν τα ιδρυτικά μέλη του ιδιωτικού φορέα τουρισμού, προχώρησε μέσω του Politischios.gr o επιχειρηματίας Κώστας Βεζέρης ο οποίος μαζί με ακόμα 8 άτομα πρωτοστάτησαν ως επιτροπή πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Χίου για τη δημιουργία του.

Όπως εξήγησε ο κ. Βεζέρης το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών υπήρξε μεγάλο αφού κατανόησαν μετά από σειρά συσκέψεων και ενημερώσεων ότι πρόκειται για έναν φορέα που έχει ως μοναδικό αντικείμενο ενασχόλησης, την εξωστρέφεια του νησιού και τη σύνδεσή του με τουριστικές αγορές που μέχρι σήμερα παρέμεναν ανεκμετάλλευτες.

Τα μέλη

Ήδη ο αριθμός των 20 ιδρυτικών μελών που απαιτούνταν από τον νόμο έχει διπλασιαστεί, αντικατοπτρίζοντας έτσι το ενδιαφέρον της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας για το συγκεκριμένο εγχείρημα. Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη βρίσκεται ο τουριστικός πράκτορας Θόδωρος Μιχαλάκης, ο επιχειρηματίας Κώστας Μούνδρος, ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων Δημήτρης Κυτριλάκης καθώς και η Ένωση Ξενοδόχων Χίου. Ανάμεσα στις υπογραφές βρίσκονται και δεκάδες επιχειρηματίες από τον χώρο της εστίασης, εντός κι εκτός πόλεως Χίου.

Το επόμενο 10ήμερο αναμένεται η έγκριση του καταστατικού και από τη Δ.Ο.Υ. Χίου οπότε αναμένεται να γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες του νέου φορέα.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ