2.2.2022 15:07

Η νησιωτηκότητα μόνιμος παράγοντας για μειωμένο Φ.Π.Α. (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ.Λίνας: «Ακριβό νησί για τις βασικές ανάγκες των Χιωτών»

Την μόνιμη παραμονή του μειωμένου Φ.Π.Α. ζητούν από κοινού το Εργατικό Κέντρο και το ΕΕΚΕ-Παράρτημα Χίου με ανακοίνωση τους, στην οποία μάλιστα σημειώνουν την ανάγκη για άμεση ισχύ και για την Ηρωική Νήσο Ψαρών και Οινούσσων. 

Σε δηλώσεις του στο «πολίτη», ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρο, Κώστας Λίνας, τόνισε ότι το  μειωμένο Φ.Π.Α. στο 30% θα πρέπει να αποδεσμευθεί από το μεταναστευτικό αναθεωρώντας την ισχύουσα ρήτρα που δεν πρέπει να είναι άλλη από την νησιωτικότητα:

«Εμείς ζητάμε την μόνιμη διατήρηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά χωρίς να έχει σύνδεση με το μεταναστευτικό-προσφυγικό που τα τελευταία χρόνια έχει συνδεθεί… Το ζητάμε διότι το επιτάσσει η γεωγραφική θέση των νησιών μας, οι ιδιαιτερότητες που έχουμε με την Στερεά Ελλάδα, υπάρχουν νησιά της Ε.Ε. που έχουν μηδενικό Φ.Π.Α. ».

Εκτός από την νησιωτικότητα, παράγοντας αποτελούν και οι ανατιμήσεις σε προϊόντα όπως το φυσικό αέριο, η βενζίνη αλλά και τα φάρμακα:

«Εμείς ζητάμε να γίνει μηδενικό Φ.Π.Α. στα καύσιμα, στα βιβλία, στα φάρμακα και στα τρόφιμα. Επίσης ζητάμε το 30% να το δει το καταναλωτής… διότι αν δεν υπήρχαν οι προσφορές των καταστημάτων μας, δεν θα καταλαβαίναμε τον μειωμένο Φ.Π.Α.».

Παράλληλα ο κ. Λίνας κάλεσε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της στην υγεία, την παιδεία αλλά και στη θωράκιση απέναντι στην πανδημία.

Τέλος, επανάφερε την ανάγκη να μπει όριο στην τιμή της βενζίνης αλλά και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ