1.2.2022 11:54

Το Εργατικό Κέντρο και η ΕΕΚΕ - Παράρτημα Χίου για την παραμονή του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Μόνιμη παραμονή του μειωμένου νησιωτικού ΦΠΑ ζητούν Εργατικό Κέντρο και ΕΕΚΕ-Παράρτημα Χίου, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωσή τους. Σε αυτήν αναφέρουν επίσης την ανάγκη για άμεση ισχύ του μειωμένου ΦΠΑ σε Ηρωική Νήσο Ψαρών και Οινούσσες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Εργατικό Κέντρο Χίου και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ) - Παράρτημα Χίου θεωρούν θετική την απόφαση της Κυβέρνησης για την παραμονή του μειωμένου ΦΠΑ κατά 30% στα νησιά μας.

Στόχος όμως είναι η μόνιμη παραμονή του μειωμένου ΦΠΑ στην περιοχή μας βάση της νησιωτικότητας που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά και των ιδιαιτεροτήτων που έχει η Περιφέρεια μας και όχι να συνδέεται διαρκώς με το μεταναστευτικό/προσφυγικό ως τρόπος πίεσης.

Επίσης ζητάμε να ισχύσει άμεσα ο μειωμένος ΦΠΑ στις Οινούσσες και στην Ηρωική Νήσο Ψαρών. 

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την μόνιμη ισχύ του μειωμένου ΦΠΑ κατά 30% αλλά και την μηδενική ισχύ ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης (φάρμακα, καύσιμα, βιβλία, εισιτήρια). Διότι ο μειωμένος ακόμη και ο μηδενικός ΦΠΑ είναι κεκτημένο δικαίωμα και όχι ανταλλαγή ή χάρη όπως κάποιοι νομίζουν.

Τέλος ζητάμε την αμέριστη συμπαράσταση σας στον αγώνα που διεξάγουμε για την μόνιμη ισχύ του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας συμπεριλαμβάνοντας και τις Οινούσσες και την Ηρωική Νήσο Ψαρών».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ