5.8.2017 13:27

Χιώτικο φυστικοβούτυρο και αμυγδαλοβούτυρο

Η ιδέα της δημιουργίας ενός προϊόντος, όπως το φυστικοβούτυρο, που στο νησί μας αλλά και γενικότερα στη χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο, κυοφορούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μυαλό του Κώστα Πλακωτάρη, ο οποίος, αφού θήτευσε στη Meditera & στο Citrus, αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να μυήσει το Χιακό κοινό στο γευστικό κόσμο του φυστικοβούτυρου και του αμυγδαλοβούτυρου.

«Πρόκειται για δύο προϊόντα απόλυτα φυσικά, δίχως πρόσθετα, δίχως ζάχαρη, αλάτι και συντηρητικά. Έχουν ως βάσης τους το φιστίκι και το αμύγδαλο αντίστοιχα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στη μαγειρική», εξηγεί.

Η διαδικασία παρασκευής και παραγωγής του Χιώτικου φυστικοβούτυρου και αμυγδαλοβούτυρου διαρκεί περίπου τρεις ημέρες, με όλες τις εργασίες να πραγματοποιούνται στο εργαστήριο του Κώστα Πλακωτάρη στον Κάμπο. «Προμηθευόμαστε τους ξηρούς καρπούς, τους ξηραίνουμε και εν συνεχεία τους πολτοποιούμε. Μετά γίνεται η παραγωγή, η οποία φτάνει στα 120-200 βάζα ημερησίως. Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση, οπότε η παραγωγή είναι προς το παρόν περιορισμένη».

Στα άμεσα μελλοντικά σχέδια του Κώστα Πλακωτάρη και της εταιρείας του με την επωνυμία « KISS the EARTH» είναι η παρασκευή snacks που θα έχουν ως βάση τους τη μαστίχα αλλά και τα μυροβόλα Χιώτικα εσπεριδοειδή που υπάρχουν σε αφθονία στον Κάμπο.

« Στις 10 ημέρες κυκλοφορίας των προϊόντων μας η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού είναι θετική. Στόχος μας είναι να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, να δημιουργήσουμε νέα προϊόντα και να επεκταθούμε και σε αγορές εκτός Χίου και εκτός Ελλάδος», αναφέρει, συμπληρώνοντας ότι τόσο το φυστικοβούτυρο όσο και το αμυγδαλοβούτυρο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αλείμματα, ως smoothies, ως βάση για γλυκά ή αλμυρά εδέσματα.

Το Χιώτικο φυστικοβούτυρο και αμυγδαλοβούτυρο βρίσκεται ήδη στα ράφια επιλεγμένων καταστημάτων του νησιού (περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα KISS THE EARTH στο Facebook).  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ