5.8.2017 13:27

Χιώτικο φυστικοβούτυρο και αμυγδαλοβούτυρο

Η ιδέα της δημιουργίας ενός προϊόντος, όπως το φυστικοβούτυρο, που στο νησί μας αλλά και γενικότερα στη χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο, κυοφορούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μυαλό του Κώστα Πλακωτάρη, ο οποίος, αφού θήτευσε στη Meditera & στο Citrus, αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να μυήσει το Χιακό κοινό στο γευστικό κόσμο του φυστικοβούτυρου και του αμυγδαλοβούτυρου.

«Πρόκειται για δύο προϊόντα απόλυτα φυσικά, δίχως πρόσθετα, δίχως ζάχαρη, αλάτι και συντηρητικά. Έχουν ως βάσης τους το φιστίκι και το αμύγδαλο αντίστοιχα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στη μαγειρική», εξηγεί.

Η διαδικασία παρασκευής και παραγωγής του Χιώτικου φυστικοβούτυρου και αμυγδαλοβούτυρου διαρκεί περίπου τρεις ημέρες, με όλες τις εργασίες να πραγματοποιούνται στο εργαστήριο του Κώστα Πλακωτάρη στον Κάμπο. «Προμηθευόμαστε τους ξηρούς καρπούς, τους ξηραίνουμε και εν συνεχεία τους πολτοποιούμε. Μετά γίνεται η παραγωγή, η οποία φτάνει στα 120-200 βάζα ημερησίως. Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση, οπότε η παραγωγή είναι προς το παρόν περιορισμένη».

Στα άμεσα μελλοντικά σχέδια του Κώστα Πλακωτάρη και της εταιρείας του με την επωνυμία « KISS the EARTH» είναι η παρασκευή snacks που θα έχουν ως βάση τους τη μαστίχα αλλά και τα μυροβόλα Χιώτικα εσπεριδοειδή που υπάρχουν σε αφθονία στον Κάμπο.

« Στις 10 ημέρες κυκλοφορίας των προϊόντων μας η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού είναι θετική. Στόχος μας είναι να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, να δημιουργήσουμε νέα προϊόντα και να επεκταθούμε και σε αγορές εκτός Χίου και εκτός Ελλάδος», αναφέρει, συμπληρώνοντας ότι τόσο το φυστικοβούτυρο όσο και το αμυγδαλοβούτυρο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αλείμματα, ως smoothies, ως βάση για γλυκά ή αλμυρά εδέσματα.

Το Χιώτικο φυστικοβούτυρο και αμυγδαλοβούτυρο βρίσκεται ήδη στα ράφια επιλεγμένων καταστημάτων του νησιού (περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα KISS THE EARTH στο Facebook).  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ