29.5.2020 17:55

Επιτέλους μόνιμη λύση για τον νησιωτικό Φ.Π.Α.

Πρόταση μηδενικού συντελεστή για την ηρωική νήσο Ψαρών και τις Οινούσσες καταθέτει η ΟΕΒΕ Χίου

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, απέστειλε η ΟΕΒΕ Χίου, ζητώντας να σταματήσει οριστικά η βασανιστική ανά εξάμηνο παράταση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στο Βόρειο Αιγαίο ενώ προτείνει εκτός των άλλων και τη μηδενική φορολόγηση για την ηρωική νήσο Ψαρών και τις Οινούσσες.

Αναλυτικά αναφέρει:

Σε μια αργή και βασανιστική διαδικασία υποβάλλονται για ακόμη μια φορά οι νησιώτες αφού απομένουν 30 μόλις ημέρες για τη λήξη μιας εκ των πολλών εξάμηνων παρατάσεων διατήρησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ.

Ωστόσο επικρατεί νεκρική σιγή από την Κυβέρνηση αφήνοντας τους κατοίκους να ζουν με την ανασφάλεια της αύξησης του κόστους διαβίωσης  εφαρμόζοντας για άλλη μια φορά απαράδεκτες πολιτικές τακτικές!

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου δηλώνει την εναντίωση της σε τέτοιους είδους πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των πολιτών!

Ζητάμε την άμεση νομοθετική ρύθμιση για την μόνιμη κατοχύρωση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στα πέντε νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, καθώς και του μηδενικού ΦΠΑ στα ηρωικά Ψαρά και τις Οινούσσες που ισχύει 24%!

Ζητάμε άμεσες απαντήσεις και οριστικοποίηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά με υπουργική απόφαση!!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ