Οικονομία

13/11/18 14:22

τελ. ενημ.: 13/11/18 15:33

Ένα ερωτηματολόγιο για τους επαγγελματίες του τουρισμού από την ΟΕΒΕ

Τα συμπεράσματα της έρευνας θα αξιολογηθούν από το τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Έρευνα  με στόχο να καταγράψει τις απόψεις των επαγγελματιών του κλάδου του τουρισμού και όχι μόνο σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση του τουρισμού στο νησί διεξάγει ο ΟΕΒΕ Χίου. Όπως εξήγησε στη σημερινή συνέντευξη τύπου  ο Πρόεδρος του ΟΕΒΕ Χίου Β. Παππάς  στόχος της έρευνας είναι αφενός η καταγραφή της άποψης  των επαγγελματιών και αφετέρου η διεξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για το  μέλλον του τουρισμού στο νησί.

« Το ερωτηματολόγιο θα μοιραστεί σε πάνω από 1000 επιχειρηματίες και ευελπιστούμε ότι θα απαντήσουν όλοι. Σε αυτό εκτός από τις δικές τους απόψεις τους ζητάμε να αποτυπώσουν και τις εντυπώσεις των επισκεπτών για το νησί μας. Τα συμπεράσματα από την έρευνα θα τα επεξεργαστούν  το ινστιτούτο μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ΓΕΣΕΒΕΕ και το τμήμα τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προτείνοντας λύσεις βελτίωσης».

Τέλος στο μονοπώλιο της Τουρκίας-Στροφή σε νέες αγορές 

Ο αντιπρόεδρος του ΟΕΒΕ  Δημήτρης Κυτριλάκης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του ερωτηματολογίου, τονίζοντας ότι οι ερωτώμενοι θα κληθούν να απαντήσουν και στο ερώτημα της δημιουργίας ή μη ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού. « Ο ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού είναι απόλυτα αναγκαίος για τη Χίο και για αυτό μέσα από την έρευνα καλούνται οι επαγγελματίες να πουν αν  συμφωνούν ή όχι με τη δημιουργία του και τι ποσό είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν ώστε να μπορέσει να συσταθεί». Παράλληλα ο κ. Κυτριλάκης αναφέρθηκε και στη στάση των επαγγελματιών του τουρισμού που είχαν επαναπαυτεί στον τουρισμό από Τουρκία και δεν κυνήγησαν άλλες αγορές.

« Το ζητούμενο είναι να φύγουμε από την αγορά  της Τουρκίας γιατί οι φίλοι μας και γείτονες μας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και η πτώση των εισερχόμενων Τούρκων τουριστών για το 2018 θα κυμανθεί μεταξύ του 35%-40%».  

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση