24.10.2020 15:40

Άρωμα Πόλης στο Μαυροκορδάτικο;

Έντονο ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές εντός και εκτός Χίου για το δημοτικό ακίνητο

Αναθερμαίνεται απροσδόκητα το ενδιαφέρον επενδυτών για το δημοτικό ακίνητο του Μαυροκορδάτικου στον Άγιο Γεώργιο Σταφυλά, με τις πληροφορίες του «π» να αναφέρουν ότι ο Δήμος Χίου βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για τη μίσθωση του αρχοντικού στον Κάμπο αναπροσαρμόζοντας τους προβληματικούς όρους του διαγωνισμού, που τα τελευταία χρόνια οδήγησαν σε σύγκρουση που με τους τελευταίους εκμισθωτές.

Το Δημοτικό ακίνητο

Η τελευταία μίσθωση του ακινήτου με αντίτιμο έναντι 1.150 ευρώ πραγματοποιήθηκε το 2015 και αφορούσε το βασικό ακίνητο συνολικής έκτασης 650 τ.μ. στο οποίο περιλαμβάνονταν 9 δωμάτια και κοινόχρηστοι χώροι, καθώς και 10 έκταση κτήματος ως καλλιεργήσιμη γη.

Μετά την αποχώρηση του τελευταίου εκμισθωτή από το ακίνητο, ο Δήμος Χίου ξεκίνησε και πάλι να αναζητά τρόπους εκμίσθωσης του ακινήτου, με τελευταία απόπειρα στις 8 Μαΐου, οπότε το θέμα αποσύρθηκε από την Οικονομική Επιτροπή.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχο Κώστα Βεργίνα, ο Δήμος Χίου προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή για την εκμίσθωση του ακινήτου. Το βασικό πρόβλημα σύμφωνα με τον ίδιο είναι το γεγονός ότι οι απαιτούμενες εργασίες ξεπερνούν κατά πολύ τις 40.000 ευρώ, ποσό που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τη νομοθεσία ως νόμιμες δαπάνες για επισκευές που μπορούν να συμψηφιστούν με μισθώματα.

Βάσει της τελευταίας εκτίμησης του ακινήτου, το μηνιαίο μίσθωμα υπολογίζεται σε περίπου 3.100 ευρώ, ποσό το οποίο θα μειωθεί αισθητά με δεδομένο ότι οι υποψήφιοι μισθωτές θα δαπανήσουν μεγάλο ποσό για την επισκευή του ακινήτου.

Μόνιμη κάτοικος στη Χίο η Μαρία Εκμεκτσίογλου;

Το ενδιαφέρον σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «π» είναι η πληροφορία που θέλει τη γνωστή Πολίτισσα Σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου να ενδιαφέρεται έντονα για τη μίσθωση του Μαυροκορδάτικου και τη δημιουργία ενός ξεχωριστού χώρου στην καρδιά του Κάμπου.

Άνθρωποι δίπλα στη Μαρία Εκμεκτσίογλου επιβεβαιώνουν τις σκέψεις της ίδιας, μεταφέροντας στον «π» της πεποίθηση της αγαπημένης σεφ ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα αγκαλιαστεί από τη Χίο, αναδεικνύοντας εκτός των άλλων την πλούσια γαστρονομική της ιστορία.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ