20.9.2017 20:16

Ανάγκη συντονισμού για το ... συντονιστή των ενεργειών για το ΦΠΑ

Μετράει το αποτέλεσμα ή ποιος θα φέρει την αποστολή εις πέρας; Μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα, από εκεί που δεν κουνιόνταν φύλο για την απειλή της επικείμενης κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, τρεις φορείς διεκδικούν το συντονισμό των ενεργειών κι ένας Θεός ξέρει πόσοι ακόμα θα βρεθούν στο δρόμο.

Αρχικά το Επιμελητήριο ανακοίνωσε ότι στη συνεδρίαση της 25ης Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει σειρά πρωτοβουλιών ώστε να αποτραπεί η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου σε σύσκεψη συντονισμού των ενεργειών στις 18.30 στα γραφεία του προσκαλεί και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου.

Πρόσκληση σε όλους τους αρμόδιους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις 12 Οκτωβρίου στις 12.00 απευθύνει και ο πρόεδρος του. Με επιστολή του μάλιστα προς τον πρωθυπουργό ο κ. Αλ. Ροδίτης γνωστοποίησε την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία δηλώνει «την κάθετη και κατηγορηματική αντίθεσή του στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ των νησιών του Βορείου Αιγαίου, επισημαίνοντας ότι ο μειωμένος ΦΠΑ των νησιών δεν είναι προνόμιο, αλλά μέτρο άρσης των ανισοτήτων και αντιμετώπισης των δυσμενών συνθηκών που η νησιωτικότητα δημιουργεί.»

Η πληθώρα διαθεσιμότητας για το συντονισμό των ενεργειών επιβάλλει την ανάγκη συντονισμού ... των συντονιστών για να μην φτάσουμε στο σημείο επιβεβαίωσης της λαϊκής ρήσης «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει». 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ