19.5.2016 16:26

6μηνη παράταση για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016 ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ Ο ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΦΠΑ

Διατηρούν τους μειωμένους κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ μέχρι το τέλος του χρόνου τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (όταν σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία θα ενταχθεί στο ίδιο καθεστώς και η τρίτη ομάδα των πιο απομακρυσμένων νησιών), λόγω της πίεσης που δέχονται τα τρία μεγαλύτερα νησιά της Περιφέρειας όπου και οι έδρες των ΔΟΥ (Λέσβος, Χίος, Σάμος) από το προσφυγικό πρόβλημα.

Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε 11 νησιά του Αιγαίου από την 1η Ιουνίου περιλαμβάνεται στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε αργά το βράδυ χθες στη Βουλή.

Τα νησιά αυτά στα οποία καταργείται η έκπτωση στους συντελεστές ΦΠΑ είναι οι Σύρος, Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Κέα , Αντίπαρος και Σίφνος. Έχει δε ήδη καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στην πρώτη ομάδα των έξι πιο τουριστικών και ανεπτυγμένων νησιών: Θήρα, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Ρόδος και Σκιάθος.

Πάντως, οι συνεδριάσεις των παραγωγικών φορέων, του περιφερειακού και των δημοτικών συμβουλίων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για το θέμα συνεχίζονται. Στις αποφάσεις τονίζεται η ανάγκη όχι παράτασης αλλά διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Καθώς επίσης και η θέσπιση ειδικών μέτρων και κινήτρων για την ανάπτυξη των νησιών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ