16.3.2016 16:55

Το 40% των χιώτικων οχημάτων είναι ανασφάλιστα

ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να αποστείλει 700.000 ειδοποιητήρια στους κατόχους των ανασφάλιστων οχημάτων θορύβησε τους  Χιώτες οδηγούς, οι οποίοι άρχισαν  καθημερινά να αναζητούν  προσφορές από τις ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να πετύχουν την χαμηλότερη τιμή ασφαλίστρου.

Η Συντονίστρια Ασφαλιστικών Συμβούλων της  INTERAMERICAN Σταυρούλα Επιτροπάκη μιλώντας στον «π» ανέφερε ότι το 40% των οχημάτων που κυκλοφορούν στο νησί μας είναι ανασφάλιστα, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό για την ασφάλεια των οδηγών.

«Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον από οδηγούς για να ασφαλίσουν το αυτοκίνητό τους. Παίρνουν προσφορές, ψάχνουν χαμηλή τιμή , κάποιοι καταλήγουν σε ασφάλεια κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανασφάλιστοι με ότι αυτό σημαίνει για την οδική ασφάλεια των υπολοίπων», ανέφερε η κ. Επιτροπάκη τονίζοντας την επικινδυνότητα της κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων. « Εκτός από τις χρηματικές ποινές που επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών υπάρχει πρόβλεψη ακόμη και για αφαίρεση διπλώματος. Ωστόσο σε περίπτωση εμπλοκής ανασφάλιστου οχήματος σε ατύχημα, οι συνέπειες είναι βαρύτατες και γίνονται ακόμη σκληρότερες όταν το άλλο όχημα έχει και νομική κάλυψη», υπογράμμισε η Στ. Επιτροπάκη προτρέποντας τους Χιώτες οδηγούς να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους για να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις.

«Οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά στις ασφάλειες αυτοκινήτου. Υπάρχουν διάφορες κλίμακες που καλύπτουν όλα τα βαλάντια», κατέληξε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ