29.9.2015 11:24

«UMMI» από τον Νίκο Αυγουστίδη

Ο ΧΙΩΤΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Από την ιατρική, στην ξενάγηση και από εκεί στον λαμπερό κόσμο της τηλεόρασης και της σκηνοθεσίας. Ο πολυπράγμων,  Νίκος Αυγουστίδης , δεν εφησυχάζει ποτέ και σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσει στο κοινό την νέα του ταινία με τίτλο «UΜΜΙ» που στα αραβικά σημαίνει μητέρα.     Το έργο είναι επίκαιρο όσο  ποτέ αφού αναφέρεται στο τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα που ταλανίζει το νησί μας αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη. «Πρόκειται για μια ιστορία βίαιου αποχωρισμού και σκληρής ενηλικίωσης ενός  6χρονου πρόσφυγα. Το αγόρι βγαίνει στην παραλία Μαύρα Βόλια και κρύβεται από τους παραθεριστές γιατί είναι φοβισμένο και τρομοκρατημένο. Εμφανίζεται μόνο τη στιγμή που θα συμβεί κάτι τραγικό», δήλωσε στον «π» ο Χιώτης σεναριογράφος και σκηνοθέτης του έργου  Νίκος Αυγουστίδης. « Η συνέχεια επί της οθόνης», λέει χαριτολογώντας ο Νίκος αρνούμενος να αποκαλύψει περεταίρω λεπτομέρειες σχετικές  με την εξέλιξη της ιστορίας .

Το έργο έχει γυριστεί στη Χίο και στα Μαύρα Βόλια με τη συμμετοχή 80 και πλέον ντόπιων εθελοντών  και τη συμπαράσταση πλειάδας πολιτιστικώνσυλλόγων «Συνέβαλαν πολλοί άνθρωποι για να ολοκληρωθούν με επιτυχία τα γυρίσματα. Από το Επιμελητήριο Χίου, τους πολιτιστικούς συλλόγους «Δάφνη», Χαλκειούς, Νενήτων, Καλλιμασιάς, Μεστών, Πυργίου, Ολύμπων,  τον ΦΟΒ, τους ξεναγούς Κρήτης και φυσικά τον Δήμο Χίο που μας παρείχε ναυαγοσώστη, μας βοήθησε στις μετακινήσεις και σ ε ότι άλλο χρειαστήκαμε, όπως και τα Super Market ΧΑΡΑ».  

Η ταινία είναι μια παραγωγή της MarniFilmsσε σενάριο και σκηνοθεσία του Νίκου Αυγουστίδη και συμμετέχουν ακόμη οι Χιώτισσες ηθοποιοί: Άννα Μαρία Ρέππα(κορίτσι), Χρυσή Πιτυανού(μητέρα) και Αρκαδία Ψάλτη(παραθερίστρια).  Τον ρόλο του 6χρονου μετανάστη παίζει ο μικρός MohamedBadawy από την Αίγυπτο.  « Στην ταινία εκτός από τις Χιώτισσες ηθοποιούς συμμετέχουν και οι επίσης Χιώτισσες ΖαμπέλλαΧαβιάρα ως βοηθός σκηνοθέτη, Χριστίνα Αυγουστίδου ως storyboards,  Δανάη Αναγνώστου ως βοηθός artdepartment καθώς και οι ΆργύρηςΚουμέλας(Φροντιστής), Γιώργος Πυργάρης(χειριστής drone), ΒαγγέληςςΚουμέλας(βοηθός παραγωγής) και  Παντελής Μωρόμαλος(φωτογράφος πλατώ)», υπογράμμισε ο Νίκος Αυγουστίδης.

Η ταινίααναμένεται να συμμετάσχει  σε όλα τα διεθνή φεστιβάλ ενώ του χρόνου θα λάβει μέρος και στα εγχώρια. « Δυστυχώςδεν προλάβαμε τους χρόνους συμμετοχής στα εγχώρια φεστιβάλ. Φέτος θα πάμε μόνο στα διεθνή και του χρόνου θα επανέλθουμε στα δικά μας», κατέληξε ο Νίκος .

Το « ummi» είναι η έκτη κατά σειρά δημιουργία του Νίκου Αυγουστίδη ο οποίος το 2009 βραβεύθηκε για το σενάριο της μικρού μήκους ταινία «Σωματικά υγρά» από τον διαγωνισμό  Μικρογραφή. Μάλιστα και οι υπόλοιπες ταινίες του συμμετείχαν σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ