15.3.2012 9:56

Τα ρίχνει στο ΄'Σκυλίτσειο"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

Το μπαλάκι στον διοικητή του Νοσοκομείου Χίου, πετάει με επιστολή του ο δήμαρχος Χίου, σε ότι αφορά τις δυσκολίες που υπάρχουν στη σύνδεση των κοινοτικών ιατρείων με το διαδικτύου αποτέλεσμα του οποίου είναι η διακοπή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε απομακρυσμένα χωριά της Χίου.
Στην επιστολή του προς τον Π. Μπουμπάρη, ο δήμαρχος Χίου αναφέρει:
            «Έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων για την καθυστέρηση στην πλήρωση θέσεων αγροτικών ιατρών στα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία, γι αυτό και παρακαλούμε   να εξευρεθεί τρόπος να στελεχωθούν τα περιφερειακά ιατρεία και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων των χωριών μας, και ειδικά των ηλικιωμένων, που ζουν μακριά από την πόλη.
            Παράλληλα υπάρχει πρόβλημα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, καθώς τα αγροτικά ιατρεία δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό και σύνδεση με διαδίκτυο, ώστε να καταχωρούνται οι συνταγογραφήσεις των ασθενών.
            Αναγνωρίζοντας το μέγεθος των προβλημάτων, που αντιμετωπίζετε λόγω απεργιών, επισχέσεων εργασίας, αλλαγής του συστήματος υγείας, θεωρούμε ιδιαιτέρως σημαντικά και τα δύο ζητήματα, τα οποία σας εκθέσαμε, γι αυτό και σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τη διευθέτησή τους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας.
            Σας γνωρίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση, που χρειάζεσθε τη συνδρομή του δήμου, να τη θεωρήσετε δεδομένη».
 
Αυτό πάντως που αγνοεί ο δήμαρχος Χίου, είναι ότι σε πολλές των περιπτώσεων τα αγροτικά ιατρεία συστεγάζονται με τα κοινοτικά γραφεία για τα οποία η υπηρεσία μηχανογράφησης του δήμου δεν είχε φροντίσει να συνδεθούν με το διαδίκτυο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση χωριών της Αμανής αλλά και της κεντρικής Χίου όπως στο χωριό της Συκιάδας όπου για να επιλυθεί το πρόβλημα της σύνδεσης με το διαδίκτυο πέρασε πάνω από μία εβδομάδα ταλαιπωρώντας δεκάδες ηλικιωμένους που αναγκάστηκαν να μεταβούν στο κοινοτικό γραφείο της Λαγκάδας για να συνταγογραφήσουν φάρμακα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ