1.11.2012 17:35

Συμβαίνουν δίπλα μας

Κίνηση οχημάτων με GPS
Με GPS κινούνται πλέον τα περισσότερα δημοτικά οχήματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με στόχο την καλύτερη αποτελεσματικότητα της παροχής υπηρεσιών, αλλά και τη μείωση του κόστους τους. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής θα τοποθετηθούν GPS σε όλα τα οχήματα τα οποία ανέρχονται γύρω στα 30 και τα περισσότερα σχετίζονται με τον τομέα της καθαριότητας. 
Παράλληλα θα υπάρχει ένα κεντρικό σύστημα το οποίο θα ενημερώνεται με πληροφορίες για την κίνηση των οχημάτων, τις αποστάσεις που διανύουν, τις στάσεις και τις σταθμεύσεις τους, ακόμη και για την κατανάλωση καυσίμων.
Μέσα από τη συνεχή ηλεκτρονική ενημέρωση παρέχεται η δυνατότητα αύξησης της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών καθημερινότητας, η εξοικονόμηση δαπανών, αλλά και ο καλύτερος συντονισμός των εργαζομένων με τις κεντρικές υπηρεσίες.
(πηγή: aftodioikisi.gr) 
 
Αρτοποιοί καλύπτουν γεύμα μαθητών 
Με τη συνδρομή αρτοποιιών της Ξάνθης και της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης δίνεται λύση για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πρόβλημα υποσιτισμού των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της Ξάνθης. Συνολικά 19 αρτοποιοί από το Δήμο Ξάνθης και δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των μελών της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την προσφορά δεκατιανού γεύματος σε μαθητές που υποσιτίζονται. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα παιδιά αυτά διανέμεται κάθε πρωί ένα κουλούρι ή άλλου είδους αρτοσκεύασμα σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της διατροφής τους. Πρέπει να τονιστεί ότι σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή που διενήργησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης περισσότερα από 300 παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της περιοχής υποσιτίζονται, λόγω της οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών να τους παρέχουν πρωινό.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ