28.11.2012 13:16

"Post Mortem" στην Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

 
Η ταινία Post Mortem σε σενάριο του Mateo Iribarren και του Pablo Larrain, και με πρωταγωνιστές τους Alfredo Castro, Amparo Noguera,
Marcelo Alonso, Antonia Zegers θα προβληθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 20.30 από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου στο Ομήρειο.
 

Σενάριο
Στη Χιλή του 1973, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος που ανέτρεψε τον πρόεδρο Σαλβαντόρ Αλιέντε, ο Mario ένας υπάλληλος νεκροτομείου, ερωτεύεται τη γειτόνισσά του τη Nancy που είναι χορεύτρια σε καμπαρέ και δεν δείχνει να ενδιαφέρεται. Οι πραξικοπηματίες εισβάλουν στο πατρικό σπίτι της Nancy και συλλαμβάνουν τον αδερφό και τον κομουνιστή πατέρα της, θερμού υποστηρικτή του Αλιέντε.
H Nancy εξαφανίζεται και τότε ο Mario αρχίζει να την αναζητά. Καθώς τα πτώματα από τις συγκρούσεις αυξάνονται, ο Mario φοβάται ότι σύντομα θα ανακαλύψει τη Nancy ανάμεσα στους νεκρούς. Λίγες μέρες μετά, κι ενώ η Nancy ακόμη αγνοείται, ο διοικητής του νεκροτομείου διατάζει το Mario να μεταβεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο για μια ιδιαίτερη νεκροτομή...
Παρά τη σκοτεινή ατμόσφαιρα και τους χαμηλούς τόνους της ταινίας,
ο Pablo Larrain, συγκλονίζει τους θεατές με την αφαιρετικά σκηνοθετημένη
αλληγορική ιστορία, που σκιαγραφεί τη μελανότερη σελίδα της ιστορίας της Χιλής και τη ζωή σε ένα εφιαλτικό περιβάλλον δίχως προοπτική.
 
Η ταινία που εντάσσεται στο σύγχρονο δράμα, είναι γυρισμένη το 1998 στη Χιλή. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ