20.11.2015 13:51

Παρουσιάστηκαν οι στόχοι του SchiosFest

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝΝ ΧΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 
Πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο στον Πολυχώρο Άννα-Μαρία Καλουτά του Δ. Αθηναίων, η πρώτη ενημερωτική παρουσίαση στους Χιώτες και φίλους της Χίου, των στόχων και σκοπών του σωματείου schiosfest.
Παρουσία αρκετού κόσμου, ο Κώστας Καστόρης, Πρόεδρος του schiosFest  αφού ανέλυσε τους στόχους του συλλόγου προέβαλε και σχετικό ντοκιμαντέρ ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Βασίλη Τεντόμα για την παραχώρηση του πολυχώρου. 
Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη ο εκπρόσωπος της οικογένειας Πετροκοκκίνου, ο αρχιτέκτονας Γ. Σγούτας, ο ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς, η ιατρός Αν. Τριπολίτης, η Ξένη  Φύλλα ενώ τον συντονισμό είχε αναλάβει ο Γ.Γ. του σωματείου Δ. Μυλωνάδης.
Αμέσως μετά τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση  μεταξύ ομιλητών και ακροατηρίου όπου διατυπώθηκαν προτάσεις και απόψεις σχετικά με την λειτουργία και τους στόχους του σωματείου. 
Παράλληλα στον χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση βιβλίου Χίων συγγραφέων (Μάρκο Δραγούμη, Γ. Διλιμπόη, Λέων. Μυλωνάδη, Στρατή Βογιατζή και Φανή Σωτηράκη Αναιρούση) από το βιβλιοπωλείο Πυξίδα ενώ ο Μάρκος Δραγούμης δώρισε βιβλία σχετικά με τη χιακή μουσική στο σωματείο. 
Τέλος οι Χιώτες καλλιτέχνες Μαίρη Παπακωνσταντίνου και Ν. Χατζής παρουσίασαν αντιπροσωπευτικά έργα τους ενώ προβλήθηκε και η ταινία «Ο τυφλός Ψαράς» του Στρατή Βογιατζή. 
 
 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ