10.8.2016 13:53

ΝΟΔΕ Χίου: "Δεν μείναμε απλοί θεατές..."

Αντιπαραβολή των ενεργειών και των πρωτοβουλιών που είχε αναλάβει το 2012 η ΝΔ ως Κυβέρνηση για την καταστροφική πυρκαγιά του 2012 αλλά και στις σημερινές ενέργειές της ως αντιπολίτευση για την πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε το νησί μας,  πραγματοποίησαν στην σημερινή συνέντευξη τύπου που παρεχώρησαν οι Πρόεδροι της ΝΟΔΕ Χίου και της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ.

Κ. Αλέρτας «Είχαμε ενημέρωση από την πρώτη στιγμή»

Οι κ.κ. Μανωλάκης και Αλέρτας αφού επεφήμησαν το έργο της πυροσβεστικής και των εθελοντών, κατακεραύνωσαν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα των αποζημιώσεων των πληγέντων. « Εμείς είχαμε ενημέρωση από την πρώτη στιγμή. Η Περιφερειάρχης κήρυξε ορθά το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να ενεργοποιήσει την κρατική μηχανή να αποστείλει εναέρια αλλά και χερσαία μέσα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς», σημείωσε ο Κώστας Αλέρτας προσθέτοντας ότι αμέσως μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς κλιμάκιο με Βουλευτές της ΝΔ επισκέφτηκαν το νησί μας για να διαπιστώσουν το μέγεθος των ζημιών.

Πρόδρομος Μανωλάκης « Το 2012 υπήρχε συντονισμός ενεργειών»

Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρ. Μανωλάκης επισήμανε τις ενέργειες που είχε αναλάβει η ΝΔ ως Κυβέρνηση το 2012 που το νησί είχε πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά. « Το 2012 στη Χίο είχαν αποσταλεί 1277 πυροσβέστες, 133 οχήματα, 43 αεροσκάφη και ελικόπτερα και είχε γίνει ακόμη και στρατιωτικό σχέδιο για ανεφοδιασμό καυσίμων. Υπήρχε οργάνωση και σωστός συντονισμός», είπε αναφέροντας ότι ο τότε Βουλευτής του νησιού Κωστής Μουσουρούλης  κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για την αποκατάσταση των πληγέντων μαστιχοπαραγωγών «Η Χίος εκπροσωπούνταν στην Κυβέρνηση από 2 Βουλευτές. Τον Νότη τον Μηταράκη και τον Κωστή τον Μουσουρούλη οι οποίοι ενεργοποίησαν το πράσινο ταμείο, επιτάχυναν τα έργα του ΕΣΠΑ, μεσολάβησαν για να σταλεί έκτακτη επιχορήγηση  300.000 ευρώ στην περιφερειακή ενότητα και 350.000 ευρώ στον δήμο Χίου για έργα», κατέληξε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ