6.6.2013 14:35

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΧΙΟΥ: Περασμένα μεγαλεία

- ΧΛΙΑΡΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Αλλαγή σελίδας παρά τις εσωκομματικές διαφωνίες που εντοπίζονται κυρίως στο πρόσωπο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου καθώς και στους χειρισμούς του, επιχειρεί το κίνημα την Παρασκευή που γι’ αυτό το λόγο στήνει κάλπες ανά την Ελλάδα προκειμένου να εκλεγούν τα νέα όργανα ανά νομό.

Αν και το ενδιαφέρον του κόσμου στην άλλοτε «ολοπράσινη» Χίο κρίνεται ως «χλιαρό», τα εναπομείναντα στελέχη αναζητούν τους τρόπους ώστε να σχηματιστούν ισχυροί τοπικοί πυρήνες ανά Δημοτική Ενότητα, ικανοί να τροφοδοτούν συνεχώς τα μέλη της νέας Νομαρχιακής με φρέσκες ιδέες που θα βρίσκουν αντίκρισμα στη νέα κοινωνική πραγματικότητα.

«Ήδη τα παλιά στελέχη έχουν αποσυρθεί, αν και σε λάθος χρονική στιγμή. Στόχος μας είναι να βγούμε στην κοινωνία με νέες ιδέες και να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος. Γι’ αυτό και η νεολαία σε αυτή την προσπάθεια πρωτοστατεί και αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο», σημείωσε στον «π» ενεργό στέλεχος του κινήματος.

«Τέρμα στις τοπικές οργανώσεις»

Η νέα πραγματικότητα που δείχνει το άλλοτε ισχυρό ΠΑΣΟΚ του 45% να είναι καταποντισμένο και συρρικνωμένο στο 5%, ανάγκασε τα τοπικά στελέχη να θέσουν επί τάπητος όλα τα δεδομένα σε νέα βάση.

Έτσι ο στόχος της δημιουργίας τοπικών οργανώσεων ανά χωριό, εγκαταλείπεται οριστικά ενώ ταυτόχρονα τίθεται η βάση για τη δημιουργία ισχυρών οργανώσεων ανά Δημοτική Ενότητα όπου αυτό είναι δυνατό.

Μάλιστα τα στελέχη έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε Μαστιχοχώρια, Ιωνία, Άγιο Μηνά αλλά και Ομηρούπολη, περιοχές που θεωρούν ότι υπάρχουν ισχυροί θύλακες που μπορούν να δώσουν νέα προοπτική στο κόμμα.

Η διαδικασία

Η ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή θα διαρκέσει από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 19:00, με βάση τους εκλογικούς καταλόγους που χρησιμοποιήθηκαν για την τελευταία εκλογή προέδρου και την ανάδειξη συνέδρων στην Εθνική Συνδιάσκεψη του περασμένου έτους.

Οι προσερχόμενοι στις κάλπες θα πρέπει να ψηφίσουν για:

Νομαρχιακή Επιτροπή (Ν.Ε.) (7 μέλη), Νομαρχιακή Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΝΕΚΑΠ) (5 μέλη), Νομαρχιακή Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου (ΝΕΟΕ)(3 μέλη) και Συντονιστικές Επιτροπές (ΣΕ).  

Επιπλέον, θα διεξαχθούν ταυτόχρονα και εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Χίου, με δικαίωμα ψήφου και υποβολής αιτήσεων μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ ηλικίας 16-30 ετών.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες, ο γραμματέας της Νομαρχιακής θα εκλεγεί με έμμεση ψηφοφορία από το 7μελες συμβούλιο ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τον γραμματέα της Νεολαίας ενώ όλα τα παραπάνω όργανα εκλέγονται με καθολική ψηφοφορία.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκλογής οργάνων του Κινήματος για το Νομό μας,  λήγει σήμερα Πέμπτη στις 20.00 ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 6982454608.

Ακαθόριστες οι κάλπες και τα σημεία

Η ουσιαστική λεπτομέρεια πάντως που αναμένεται να ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, αφορά στα σημεία που θα στηθούν οι κάλπες, καθώς ακόμα γίνονται διεργασίες ώστε να επιτευχθεί το μοντέλο των προηγούμενων διαδικασιών, δηλαδή μία κάλπη ανά Δημοτική Ενότητα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ