1.12.2015 11:19

Μικροί ραδιοφωνικοί παραγωγοί οι μαθητές στα Θυμιανά

 

Μετά την επιτυχημένη περσινή τους προσπάθεια να εκπέμψουν διαδικτυακά την δική τους ραδιοφωνική εκπομπή μέσω του προγράμματος EuropeanSchoolRadio , φέτος αποφάσισαν να επαναλάβουν το εγχείρημά τους και να κάνουν πρεμιέρα την προηγούμενη Τετάρτη με την συνέντευξη του Χριστόφορου Μερούση. Ο λόγος για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έζησαν την εμπειρία του ραδιοφωνικού παραγωγού. « Πέρσι που ξεκίνησε η συμμετοχή στο πρόγραμμα τα παιδιά έφτιαξαν ένα σποτ και μια εκπομπή για την άνοιξη. Φέτος με αφορμή την επιτυχία του Χριστόφορου, οι συμμετέχοντες μαθητές θέλησαν να αφιερώσουν την πρώτη τους εκπομπή στον μεγάλο Χιώτη αθλητή», δήλωσε στον «π» ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών Θέμις Κολλιάρος.

Το πρόγραμμα εκπονείται από την δασκάλα αγγλικών Ματθαίου Ασπασία, η οποία το πραγματοποίησε και τις δύο χρονιές με τους μαθητές της έκτης δημοτικού. « Το EuropeanSchoolRadio απευθύνεται σε όλα τα παιδιά από νηπιαγωγείο μέχρι λύκειο και κάθε συμμετέχον σχολείο αποφασίζει με ποια ηλικιακή ομάδα θα το εκπονήσει», είπε ο Θέμις Κολλιάρος επισημαίνοντας ότι τα παιδιά δούλεψαν σκληρά για την προετοιμασία της εκπομπής . « Νομίζω ότι όλες οι παράλληλες δραστηριότητες που γίνονται στα σχολεία ενθουσιάζουν τους μαθητές. Για να στηθεί μια συνέντευξη χρειάζεται αρκετή δουλειά και τα παιδιά την έκαναν αγόγγυστα», κατέληξε ο Θέμις Κολλιάρος συμπληρώνοντας ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη η ημερομηνία της επόμενης εκπομπής. « Ανάλογα με τα θέματα που υπάρχουν και τι συγκινεί τα παιδιά, βγαίνουν και οι εκπομπές. Δεν υπάρχει ακριβή ημερομηνία για κάθε εκπομπή».

 

Οι ηχογραφημένες εκπομπές μεταδίδονται σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://europeanschoolradio.eu/player.html.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ