11.7.2016 0:42

Το μεταναστευτικό δεν "απλοποιείται"

ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ -ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Τις προτάσεις της ΝΔ σχετικά με την  πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει  η χώρα μας στο θέμα του μεταναστευτικού ανέπτυξαν σήμερα το απόγευμα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος και η Ευρωβουλευτής Μ. Σπυράκη, στην εκδήλωση με θέμα το μεταναστευτικό που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Χίου.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι η μείωση των μεταναστευτικών ροών το τελευταίο διάστημα δεν είναι τυχαία αλλά οφείλεται στο στρατηγικό σχέδιο  της Τουρκίας που αυτή την περίοδο τηρεί ως ένα βαθμό τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ε.Ε. «Όσο εύκολα μειώθηκαν οι ροές αλλά τόσο εύκολα θα αυξηθούν όταν η Τουρκία αλλάξει και πάλι στρατηγική. Εμείς προτείνουμε τα νησιά του Αιγαίου να είναι χώροι μόνο καταγραφής των μεταναστών και όχι φιλοξενίας και αν χρειαστεί να διαμένουν προσωρινά αυτό πρέπει η διαμονή τους να είναι σε απόλυτη αρμονία με τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας»,είπε οκ.Κουμουτσάκος.

Από την άλλη πλευρά ο Δήμαρχος Χίου Μαν. Βουρνούς που συμμετείχε στην εκδήλωση ως ομιλητής αφού ανέλυσε τους λόγους ανάμειξηςτου δήμου στο μεταναστευτικό πρόβλημα ζήτησε για  μία ακόμη  φορά να οριστεί από την πολιτεία ένας  υπεύθυνος συντονιστής που να έχει αρμοδιότητες σχετικές με όλα τα ζητήματα του μεταναστευτικού. « Το μεταναστευτικό δεν είναι ένα θέμα μονοσήμαντο ούτε επιδέχεται απλουστεύσεις. Όταν το πρόβλημα εμφανίζεται μπροστά σου δεν το προσπερνάς γιατί και πάλι θα εμφανιστεί. Στον βαθμό που μπορείς πρέπει να το. αντιμετωπίσεις ώστε να το βελτιώσεις όσο μπορείς. Εμείς δεν διαμορφώνουμε πολιτική απλά δίνουμε λύσεις», επισήμανε ο Δήμαρχος προτάσσοντας το ζήτημα της ασφάλειας των κατοίκων του νησιού. «Ο φόβος έχει κυριεύσει την κοινωνία και η ελληνική αστυνομία οφείλει να άρει τον φόβο και να επαναφέρει το αίσθημα της ασφάλειας».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ