28.7.2015 13:34

Κόκκινες γραμμές μεταξύ τεσσάρων μελών της Χιακής Συμπολιτείας και ΣΥΡΙΖΑ

Αναμενώμενη και προδιαγεγραμμένη για εκείνους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα είναι η ανακοίνωση των τεσσάρων πρωτοκλασσάτων στελεχών μεταξύ των οποίων και της επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτειας, με την οποία τα μέλη του συνδυασμού που ήταν φύλλα προσκείμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζουν ξεκάθαρα τη θέση τους από την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές της κυβέρνησης και δηλώνουν ευθαρσώς ότι θα βρεθούν και απέναντι μαχόμενοι για την ανατροπή τους.

Η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι Ερμιόνη Φρεζούλη, Δέσποινα Τσαρδάκα, Τέλης Τύμπας και Νίτσα Κλούβα έχει ως εξής:

«Εμείς, οι εκλεγμένοι/εκλεγμένες μέλη συλλογικών οργάνων του Δήμου Χίου, δηλώνουμε δημόσια την αμετακίνητη προσήλωσή μας στις δεσμεύσεις και καταστατικές αρχές της «Χιακής Συμπολιτείας» όπου σαφώς καθορίζεται ότι «η δημοτική παράταξη στηρίζεται και διαμορφώνεται ως κίνημα πολιτών ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, τα μνημόνια και την κοινωνία του κέρδους. Αποτελεί κομμάτι του κινήματος και ενώνεται στον κοινό αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Ενώνεται και υποστηρίζει τον κόσμο της εργασίας, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, τους παραγωγούς, τα κινήματα πολιτών.»

Η συνέχιση και η ένταση της εφαρμογής υφεσιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, μέσω νέου Μνημονίου, απ’ όποιον κι αν εφαρμόζεται, θα έχει καταστρεπτική επίδραση στην τοπική κοινωνία και οικονομία, με διάλυση του κοινωνικού κράτους και στραγγαλισμό της αυτοδιοίκησης.

Η εφαρμογή αυτών των ανάλγητων πολιτικών, θα μας βρει, στο πλαίσιο των ιδρυτικών αρχών και του αυτόνομου ρόλου της «Χιακής Συμπολιτείας», ενωτικά κι αποφασιστικά αντίθετους και αντίθετες, τόσο στα συλλογικά όργανα του Δήμου όσο και στην ίδια την κοινωνία».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ